Mal temps

Una gota freda s'acosta a Espanya i amenaça amb pluges a l'interior

A Catalunya s'espera l'arribada d'una onada de calor

Uns vianants es protegeixen de la pluja a Barcelona, en una imatge d’arxiu.

Uns vianants es protegeixen de la pluja a Barcelona, en una imatge d’arxiu. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una depressió aïllada en nivells alts, fenomen conegut com a Dana (gota freda o depressió aïllada), s’aproparà a la Península pel golf de Cadis aquest dimecres i deixarà novament xàfecs i tempestes i inestabilitat a bona part de la Península, segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).  Es tracta d’una intensa tempesta de gota freda –en aquest cas una onada d’aire fred que prové des de latituds polars fins a les Açores– que deixarà en alerta una vintena de províncies pel risc de fortes pluges.

Notícies relacionades

A Catalunya el que predominarà són les altes temperatures, que començaran a pujar aquest dimecres per arribar al seu punt àlgid divendres i dissabte, amb valors de fins a 35º, o sigui, una onada de calor a la primavera en tota regla.

L’arribada de la Dana afectarà principalment l’interior, el nord i est peninsular, però encara és precipitat assegurar quin recorregut farà, segons ha afirmat aquest dimarts Delia Gutiérrez, portaveu de l’Aemet, que ha afegit que no s’aprecia una estabilització de l’atmosfera que doni lloc a un canvi "radical en la situació". Més aviat –ha destacat–, aquesta setmana també acabarà amb baixes pressions que, probablement, s’estendran a la següent.