Pluges generalitzades i caigudes de les temperatures de fins a 10 graus

El temps del primer dissabte d'abril deixa enrere l'estiuet dels últims dies

undefined41795160 barcelona    26 01 2018    barcelona   d a de lluvia para la180127075131

undefined41795160 barcelona 26 01 2018 barcelona d a de lluvia para la180127075131 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temps d'aquest primer dissabte d'abril serà molt diferent del dels últims dies, ja que l'arribada d'una nova borrasca atlàntica portarà pluges a pràcticament tot Espanya, nevades a les muntanyes del nord i una caiguda de sis a 10 graus en gran part de l'interior peninsular, amb la qual cosa desapareixerà la calor primaveral excepte a part del Mediterrani i els arxipèlags, on les temperatures rondaran els 20 graus.

La predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) indica que el més significatiu d'aquest dissabte seran les precipitacions fortes i persistents en zones d'Aragó i l'est de Navarra, encara que no es descarten en àrees del golf de Cadis, i les ratxes fortes de vent al Pirineu i zones altes de Tarragona.

No en va, Meteorologia ha activat avisos grocs (risc per fer activitats a l'aire lliure) per pluges fortes de fins a 15 litres per metre quadrat en una hora o persistents de 40 a 60 litres per metre quadrat en 12 hores a Osca, Terol (Baix Aragó), Saragossa (Cinco Villas i ribera de l'Ebre), Lleida i Tarragona (depressió central), i Navarra (centre, ribera de l'Ebre i Pirineu).

A més, hi ha avisos grocs per ratxes fortes de vent de 70 a 80 km/h a Lleida (Vall d'Aran) i Tarragona (prelitoral), per desglaços al Pirineu navarrès i d'Osca, i per mala mar tant a la Corunya, Lugo i Pontevedra, al nord-oest peninsular, com a Almeria i Granada, al sud-est.

El cel d'aquest dissabte estarà ennuvolat o tapat i deixarà precipitacions generalitzades i tempestes ocasionals en gran part del país, excepte a les illes orientals de les Canàries. Podran ser localment fortes, acompanyades de tempesta i calamarsa i persistents a l'est de Navarra i a Aragó, sense descartar que també ho siguin en altres zones del quadrant nord-est peninsular i a l'àrea del golf de Cadis.

Torna el fred

Notícies relacionades

D'altra banda, aquest dissabte torna el fred a moltes zones perquè les temperatures baixaran a tot el país, excepte a Galícia i les Balears, on pujaran lleugerament. La baixada serà notable al terç central de la península, on els termòmetres marcaran entre sis i 10 graus menys en 24 províncies respecte a aquest divendres.