SITUACIÓ PLENAMENT HIVERNAL

Catalunya manté l'alerta meteorològica per vent i neu

Barcelona, Girona i Lleida poden registrar nevades per sobre dels 1.000 metres amb gruixos de fins a 5 centímetres

El descens tèrmic a tota la Península és notable i la majoria de comunitats estaran per sota dels 10 graus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les pluges que es van registrar durant el dissabte en diversos punts de Catalunya es podrien convertir aquest diumenge en precipitacions en forma de neu. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha publicat dos avisos per neu i vent i està previst que a partir del migdia tornin els xàfecs de distribució irregular, principalment a la meitat est, el massís del Port, les Terres de l'Ebre, i al vessant nord del Pirineu. A Espanya, es manté l'alerta per situació meteorològica inestable en cinc comunitats.

A les demarcacions de Barcelona, Girona i Lleida es podrien produir nevades de fins a 5 centímetres de gruix en 24 hores al Prepirineu, Pirineu i Vall d'Aran: les acumulacions de neu s'esperen a partir dels 1.000-1.100 metres aproximadament, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Cinc comunitats amb alerta groga

L'Aemet ha mantingut l'alerta groga en 10 províncies de cinc comunitats autònomes. A més de Catalunya, l'avís continua a Navarra, Castella i Lleó, Aragó i el País Basc. La previsió és que el temps sigui predominantment hivernal a la major part d'Espanya, ja que nevarà al nord-est peninsular i els termòmetres estaran per sota de 10 graus en àmplies zones i fins i tot la Meseta Nord i la Serralada Cantàbrica estarà congelada diverses hores.

Notícies relacionades

La predicció de l'Aemet indica que el més significatiu d'aquest diumenge són les nevades al Sistema Central, el Sistema Ibèric i els Pirineus, i les temperatures significativament baixes a la Serralada Cantàbrica i el nord de Castella i Lleó.