Anar al contingut

Les pluges tornaran per Nadal

El Periódico

Les pluges tornaran per Nadal

JUAN CARLOS CARDENAS

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) va emetre aquest dijous la primera predicció especial amb motiu de les dates nadalenques, en què assenyala que el potent anticicló atlàntic dels últims dies es començarà a debilitar al final d'aquest diumenge, la vigília de Nadal.

Entre dilluns (dia de Nadal) i dimecres, 27 de desembre, es debilitarà l'anticicló atlàntic, i es retirarà d'Espanya i això permetrà l'entrada de diversos fronts atlàntics, que afectaran des de l'oest de la Península en més o menys grau a gran part de l'àrea peninsular i les Balears, si bé és menys probable que plogui al sud-est.

Les precipitacions començarien al llarg del dia de Nadal pel terç occidental peninsular i s'anirien estenent durant dimarts i dimecres a gran part de la Península i les Balears. S'espera que siguin persistents en zones de Galícia, i possiblement també en altres àrees de l'oest, sobretot dimecres.

La cota de neu començarà alta, per sobre dels 1.500 metres, i baixarà progressivament fins a entre 1.000 i 1.200 metres al terç nord i fins a entre 1.200 i 1.400 metres als sistemes muntanyosos del centre de la Península.

L'Aemet va indicar que dijous i divendres de la setmana que ve "molt probablement"es mantindran les precipitacions als extrems nord i nord-oest de la Península, que serien més abundants a Galícia i el Cantàbric oriental, i menys probables a la resta del país, encara que va precisar que "no es poden descartar en gairebé cap punt", amb al sud-est peninsular com a zona amb menys probabilitat. Llavors, les temperatures podrien tendir a pujar.

Temes: Pluges Nadal

0 Comentaris
cargando