25 províncies en alerta pel fred

zentauroepp41201527 fotodeld a  portomarin  lugo   5 12 2017   un peregrino cerc171206094648

zentauroepp41201527 fotodeld a portomarin lugo 5 12 2017 un peregrino cerc171206094648 / Lavandeira jr

1
Es llegeix en minuts

Un total de 25 províncies tindran activat aquest dimecres avís per risc de temperatures mínimes que poden superar els -6 graus centígrads, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), que espera temperatures significativament baixes durant la pròxima matinada.

Així, el fred afectarà totes les províncies de Castella-Lleó, Aragó, el País Valencià, la Rioja, Cantàbria, Comunitat de Madrid, Ciudad Real, Toledo, Guadalajara, Ourense, Barcelona, Girona, Lleida i Còrdova.

A més, Valladolid i Zamora tindran avís de risc per boira persistent, amb una visibilitat a 200 metres.

En general, aquest dimecres, dia de la Constitució, s'esperen calitges a les Canàries i seguirà predominant el temps estable i el fred, amb cels poc ennuvolats excepte a les zones de boira.

Al final de la jornada, l'AEMET espera l'arribada d'un sistema frontal atlàntic al nord-oest peninsular que podria deixar alguna pluja feble al nord-oest de Galícia. A l'àrea mediterrània s'esperen núvols baixos, i a les Canàries, alguns núvols alts.

També preveu bancs de boira a l'entorn del Duero i de l'Ebre i no es descarten a l'interior sud-est. Aquestes boires podrien anar localment acompanyades de gelades.

Notícies relacionades

Les temperatures baixaran a les Canàries i amb prou feines experimentaran canvis a la resta i seguiran les gelades generalitzades a l'interior peninsular, més acusades a l'altiplà nord i en zones de muntanya.

 

Temes:

Tardor Fred