L'onada de fred àrtic portarà nevades a cotes baixes el cap de setmana

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La massa d'aire fred procedent de l'Àrtic ha entrat aquest dimecres pel nord i s'estendrà dijous a tota la Península i les Balears, on deixarà precipitacions que seran en forma de neu a partir de cotes baixes i un important descens de les temperatures, fet que, unit a un vent molt fred, provocarà una sensació tèrmica molt baixa, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

El Meteocat, per la seva part, ha advertit que la temperatura sobre la vertical de Barcelona, a una altura de 5.500 metres, pot arribar divendres a la nit a -37 graus.

A partir de dimecres al matí, els vents de component nord portaran a Espanya una massa freda d'aire polar que entrarà pel nord de la Península i que dijous es continuarà estenent cap al sud i l'est de manera que afectarà tota la Península i les Balears.

A més, preveu que la baixada generalitzada de temperatures provocarà gelades en zones extenses i també una inestabilització de l'atmosfera que deixarà nevades en cotes relativament baixes.

Fins probablement diumenge que ve, els vents de component nord portaran aire molt fred sobre la Península i les Balears.

Així mateix, durant aquests dies les gelades seran generalitzades en bona part de l'interior peninsular i les temperatures baixaran a la nit més enllà dels -5 graus centígrads tant als dos altiplans com a les zones altes. Durant el dia, l'aire fred sumat al vent del nord contribuirà a fer que la sensació tèrmica sigui baixa.

Amb aquestes condicions, les temperatures nocturnes poden baixar encara més i deixar gelades fortes, per sota de -8ºC, sobretot a les zones interiors de la meitat nord peninsular.

Notícies relacionades

L'AEMET ha pronosticat nevades als sistemes muntanyosos de la meitat nord i les més persistents es registraran a la serralada cantàbrica i als Pirineus. Les cotes de neu podran baixar ocasionalment fins als 400-600 metres al Cantàbric oriental i als Pirineus i fins a 700-900 metres a la resta de la meitat nord. A les Balears, les nevades s'esperen ocasionalment a l'entorn dels 500 metres.

La situació es mantindrà probablement fins diumenge i a partir dels primers dies de la setmana vinent l'atmosfera s'estabilitzarà, les precipitacions desapareixeran i es donarà pas a un temps estable, amb cels poc ennuvolats i amb vents fluixos.

Temes:

Tardor Neu Fred