Alerta taronja en 12 províncies per calor intensa

A Lleida s'espera que s'arribi als 37 graus i també es preveuen pluges i tempestes

turistas-calor-cugat

turistas-calor-cugat / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe / Madrid

La intensa calor ha posat avui en alerta 30 províncies espanyoles, de les quals 12 estan en risc taronja per altes temperatures, segons publica la pàgina web de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Catalunya l'alerta taronja afecta Lleida (es preveu que registri fins a 37 graus), on també s'assenyala risc groc per pluges i tempestes; l'alerta és groga a Tarragona, Barcelona i Girona.

Andalusia presenta alerta taronja a Còrdova i Jaén (amb fins a 42 graus centígrads), així com Granada, Cadis, Sevilla, Huelva i Màlaga, amb 40 graus que es podran superar en alguns moments concrets. Mentrestant, Cadis, amb 39, està en risc groc.

Castella-la Manxa presenta alerta taronja a les províncies de Ciudad Real i Toledo (amb 40 graus), i groga a Conca, Albacete i Guadalajara. Càceres i Badajoz, a Extremadura, estan en alerta taronja per temperatures de fins a 40 graus de màxima.

Notícies relacionades

A les Balears, l'alerta taronja per calor se cenyeix a Mallorca, on s'esperen màximes de 39 graus, i a Eivissa, Formentera i Menorca es marca avís groc. També a Aragó hi ha alerta groga per intensa calor a Saragossa, Osca i Terol, i en aquestes dues últimes s'hi uneix el risc groc per pluges i tempestes.

Al País Valencià, a més d'alerta groga per calor a Alacant i València, la província de Castelló presenta risc groc per pluges i tempestes. L'alerta per calor a Àvila, Salamanca i Sòria (Castella i Lleó), Madrid i Múrcia també és groga.

Temes:

Estiu Calor