PREVISIÓ METEOROLÒGICA

La calor arriba al seu màxim a Catalunya

Les temperatures començaran a baixar a partir d'aquest dissabte

1
Es llegeix en minuts

Les altes temperatures presidiran de nou la jornada a bona part d'Espanya, encara que els valors més excepcionals es desplacen cap a la vall de l'Ebre i altres zones de l'est peninsular, on s'espera que les màximes puguin rondar els 40, segons les previsions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). En total hi ha 23 províncies que es troben totalment o parcialment sota avís de calor en risc groc (nivell 1 en una escala de 0 a 3) i 6 províncies (Lleida, Tarragona, Saragossa, Conca, Osca i Albacete) amb avisos de color taronja.  

Un total de 23 províncies tindran aquest divendres activat avís de risc (groc) o risc important (taronja) per altes temperatures, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

A Catalunya, l'avís de l'Aemet en color taronja inclou tota la plana de Lleida i l'interior del sud de Tarragona, on es podria arribar als 40º. Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC-Meteocat) hi afegeixen també la comarca del Bages.

Serà el dia més càlid d'aquesta setmana. A partir de dissabte, els termòmetres comencen a baixar i diumenge es consolida el descens amb la possibilitat que arribin xàfecs. A Barcelona, per exemple, s'espera que les temperatures passin dels 32º (màxima) i 25º (mínima) d'avui a 30º / 20º dilluns

A més, l'Aemet espera cels ennuvolats amb plugims o pluges febles ocasionals al Cantàbric, i intervals de núvols baixos o boires matinals a Galícia, interior del Cantàbric i a Alborán.

Notícies relacionades

A les Balears es preveuen cels poc ennuvolats o amb intervals de núvols alts, mentre que a la resta de la Península hi pot haver intervals de nuvolositat d'evolució diürna en àrees de l'interior est peninsular, sobretot a la muntanya.

Així mateix, no es descarta algun xàfec ocasional aïllat a l'est del Pirineu, les serres prelitorals mediterrànies i el Sistema Ibèric.