TEMPS INSÒLIT A FINALS DE MARÇ

El temporal de pluja i neu es desplaça al nord

A Barcelona i el Maresme s'han batut rècords de precipitacions i el 112 ha rebut més d'un miler de trucades

Una trentena de vehicles han quedat atrapats de matinada per la nevada a la C-14, a Tarragona

jjubierre37812993 accidente mortal en claravalls170325132145 / RAM N GABRIEL

jjubierre37812993 accidente mortal en claravalls170325132145
nevada-marc-vila

/

2
Es llegeix en minuts

El fort temporal que aquest divendres a la tarda i, sobretot, dissabte a la matinada ha escombrat tot Catalunya ha deixat carreteres tallades per la neu, a Lleida i Tarragona, algunes inundacions, a l'àrea de Barcelona i el Maresme, i temperatures típiques d'hivern inusuals per a aquesta època de l'any. El telèfon d'emergències, el 112, ha rebut 1.021 trucades fins aquest dissabte a les set del matí, sobretot de l'àrea metropolitana de la capital catalana, i els bombers han atès 258 avisos pel temporal de pluges a Catalunya.

Aquest dissabte encara continuarà aquest fugaç canvi de temps, però molt menys intens, i localitzat a la zona nord el territori i els Pirineus. De totes maneres, es mantenen actius els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per neu, pluja, vent i estat de la mar, sobretot a primera hora del dia. 

SEGUEIXEN LES ALERTES

Protecció Civil de la Generalitat manté activades les alertes del pla Inuncat i del pla Neucat a causa de les incidències derivades tant per la crescuda de rius i rieres a les comarques de Girona i Barcelona com per l'acumulació de neu a l'interior de Tarragona, Lleida i la Catalunya central, on hi ha diverses vies afectades. A la matinada, per exemple, una trentena de vehicles han quedat atrapats a la C-14 (entre Tàrrega i Montblanc), i també s'han registrat problemes a la A-2. S'ha restringit el trànsit als camions, entre Collbató i la Panadella.

A la matinada la neu i la pluja han sigut molt abundants al nord de Tarragona i el sud de Barcelona. I la cota de neu ha arribat a baixar per sota dels 500 metres (encara que aquest dissabte al migdia la tendència serà de pujar i situar-se als 1.000 metres). 

Les precipitacions han sigut abundants, i s'han recollit fins a 112 litres per metre quadrat a Barcelona (on s'ha batut el rècord per pluja acumulada en un dia en un mes de març), i 137 a l'Alforja (Baix Camp). 

EN RETIRADA

Al matí les precipitacions més actives es retiren cap al quadrant nord-oest, encara amb pluges abundants al terç central. A la resta de comarques no es descarten xàfecs.

Les temperatures han baixat en general, i encara que demà, diumenge 26, no acabarà de recuperar-se del tot el temps, les temperatures màximes diürnes tendeixen a pujar.

Notícies relacionades

ESTAMPES A TWITTER

Les estampes hivernals i les tempestes són algunes de les imatges més compartides a les xarxes socials aquest dissabte. En recollim algunes: