ES MANTÉ EL NEUCAT

Segueix l'alerta per nevades i hi ha risc d'allaus al Pirineu i el Prepirineu

Són necessàries cadenes per circular pel port de la Bonaigua i hi ha gel i neu a la carretera entre la Seu d'Urgell i Andorra

s7b6721

s7b6721 / Joan Castro ICONNA

1
Es llegeix en minuts

Protecció Civil de la Generalitat manté activada aquest divendres l'alerta del pla Neucat per les nevades que afecten tot el dia d'avui el Pirineu i el Prepirineu, a partir de la cota 600 metres, a les comarques de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà, amb tendència a anar pujant fins als 1.200 a 1400 metres, on es poden acumular gruixos de fins a 20 centímetres.

La nevada, segons el Meteocat, afectarà les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, la Cerdanya, el Ripollès, el Berguedà i el Solsonès. Com a conseqüència de les nevades, també hi ha risc d'allaus. A més, es necessiten cadenes per circular pel port de la Bonaigua i hi ha gel neu a la calçada a la N-145, entre la Seu d'Urgell Andorra, i la N-260, entre la Seu d'Urgell i Martinet.

Notícies relacionades

A més, al Berguedà hi ha dues vies tallades, la BV-4031 cap a Castellar de n'Hug i el tram de la BV-4024 per accedir al coll de Pal, mentre que al tram de la mateixa via a Guardiola de Berguedà es necessiten cadenes. També s'han d'utilitzar equipaments a la BV-4242, a Berga.

El Departament d'Ensenyament ha informat que avui no hi ha cap afectació a causa de la neu als centres educatius a les demarcacions de Lleida i Girona, encara que a la Catalunya central, el Consell Comarcal del Berguedà ha informat que s'han anul·lat dues rutes, que han afectat un total de 21 alumnes.

Temes:

Neu Fred Andorra