HANDBOL

El Barça marca la línia per als quarts de final

Els blaugrana destrossen el Rhein Neckar, el seu possible rival, amb el primer lloc del grup assegurat

jdomenech47196330 graf6908  barcelona  02 03 2019   el jugador del barcelona l190302204437

jdomenech47196330 graf6908 barcelona 02 03 2019 el jugador del barcelona l190302204437 / Toni Albir

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech

Mai va semblar que fos un partit irrellevant, i aquest és el millor elogi que es pot dedicar al Barça. La cita era intranscendent a efectes classificatoris, amb el primer lloc del grup assegurat, i els blaugrana s’hi van posar com si els fos la vida en la cita. Potser tenien algun compte pendent amb el Rhein Neckar Löwen, incentivat al camerino per Xavi Pascual, perquè els seus saltessin a la pista amb l’acarnissament que van exhibir. O potser van voler marcar la línia al quadro alemany, possible rival als quarts de final si vencen el Nantes en l’eliminatòria prèvia.

L’única diferència amb una d’aquelles remuntades cèlebres va ser la menor assistència de públic al Palau Blaugrana. En una encomiable mostra de respecte envers el públic i el rival, l’equip va mostrar molta professionalitat. A falta de partits motivants, entre una Lliga sense color, i una Lliga de Campions que en el fons no començarà fins a les eliminatòries, el grup que lidera Víctor Tomás s’aferra a la motivació de firmar una temporada sublim per despatxar el partit d’ahir.

Ludovic Fabregas intenta tapar el llançament de Taleski. / TONI ALBIR (EFE)

El Barça disfrutava de 8 gols d’avantatge al descans i només va afluixar el final

Amb un 4-0 el Barça va saludar el Rhein Neckar, perquè vagi fent-se una idea del que li espera si torna al Palau. Els blaugrana es van prendre el duel com un exercici d’intimidació que només van abandonar en el tram final, quan van suposar que havien pres nota de l’avís. Potser si es produeix el retrobament (el 24 d’abril i el 5 de maig) res s’assembli a l’últim partit de la lligueta. Pascual no va poder comptar amb els lesionats Mortensen, N’Guessan i Sorhaindo, i Gonzalo Pérez de Vargas tampoc va aparèixer a la pista.

Partidàs de Möller

Notícies relacionades

Ni falta que en va fer. Kevin Möller va fer un partit sensacional, bàsic per impulsar la marxa devastadora dels seus companys. Va aturar els cinc primers xuts alemanys (8-2) i va ser capaç de marcar dos gols des de la porteria que van establir el màxim avantatge blaugrana (12-4 i 19-11) just en l’equador del partit. Syprzak el va elevar a nou (21-12) al sortir del vestidor. Mikael Appelgreen va defensar el marc alemany amb eficàcia semblant (15 parades, una més que Möller), però només va servir per evitar que el seu equip es dessagnés.

Encara amb vida, el set alemany va arribar a acostar-se a cinc gols del Barça, però aquest va ser el límit que va tolerar Pascual, que va arribar a canviar tot l’equip en un temps mort. Una xarxa de seguretat perquè un altre Pascual, el jove extrem Álex (19), pogués debutar a Europa. 

Barcelona, 30 - Rhein Neckar Löwen, 25

FC Barcelona: Möller (2); Víctor Tomás (4), Dolenec (-), Palmarsson (2), Fábregas (4), Andersson (5), Ilic (-) -set inicial-, Thiagus Petrus (1), Áleix Gómez (1), Syprzak (5), Ariño (1), Entrerrios (2), Mem (2), Duarte (1) i Álex Pascual (-).

Temes:

Handbol