Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: la venjança de Makoke

La crítica de Monegal: la venjança de Makoke

Telecinco

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No tot és política. En el món ‘telecinque’ el gran succés de la setmana ha sigut el casament de Kiko Matamoros amb la jove Marta López Álamo. Els han dedicat una fenomenal cobertura en els programes ‘Sálvame’, ‘Fiesta’ i ‘Deluxe’. És natural. Mediaset fa 30 anys que construeix una bombolla de criatures que ha elevat a categoria d’estrelletes pel mer fet de sortir a Telecinco.

És un prodigiós autoconsum. Famosos que són famosos perquè la cadena els ha creat a base d’aparèixer contínuament a la cadena mateixa. Un dels més populars és Kiko Matamoros. Per als que no estan avesats en aquest món de xafarderia i fantasia que ha creat Tele 5, els informo que Kiko estava casat amb una senyora anomenada Makoke, també habitual d’aquest imperi televisiu. Es van separar. I aquest cap de setmana Matamoros s’ha unit per l’Església a la jove Marta López Álamo. Només hi ha una distància biològica de 40 anys entre aquestes dues criatures. O sigui, estan en la línia de moda que entre certs famosos actualment predomina.

Notícies relacionades

Diuen a la cadena que ha sigut el casament de l’any. Els han acompanyat amb un colossal confeti televisiu. Però Telecinco no seria Telecinco si no haguessin afegit a la festa una mica de mortificant cendra. Han demanat a l’ex de Kiko, la senyora Makoke, que els llanci una mica d’oli de ricí. I la senyora Makoke s’ha posat davant de la càmera i li ha dit a la nova dona del seu exmarit: «Compra’t taps per a les orelles. El Kiko ronca de manera estrepitosa. I omple el congelador de pollastre i verdures per fer-li les papilles que necessita». ¡Ah! La venjança de Makoke, tot i que no ho sembli, és terrible. Primer adverteix a la nova cònjuge que es prepari a les nits perquè aquest marit que s’ha buscat esbufega i gruny com un senglar. I després, allò de donar-li «les papilles», això sí que és mortificant i dolorosíssim. Deixa anar la tesi que la seva dentadura és postissa, d’‘attrezzo’, només per a quan surt a la tele o per somriure en les fotografies. Després se la treu i l’únic que pot deglutir són sopetes i líquids.

¡Ah! En tota la història de la telexafarderia nacional només recordo una venjança semblant. Va ser als 90, quan Antonia dell’Ate va descobrir que Ana Obregón s’havia embolicat amb Alessandro Lecquio, el seu marit. Antonia va declarar: «Anita, tens silicona fins i tot al cervell. No m’has robat l’Alessandro, ¡te l’he regalat jo! I no saps com em quedo de descansada».