Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Diu Rosell que Laporta no inquieta els corruptors

La crítica de Monegal: Diu Rosell que Laporta no inquieta els corruptors
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El problema de l’entrevista que ara li ha practicat Risto Mejide a Sandro Rosell (‘Viajando con Chester’, Cuatro) és que ja l’havíem vist. Va ser a primers de maig del 2020. Aquí l’hi vaig explicar.

Jordi Évole (La Sexta) va aconseguir la primera entrevista amb Rosell després de 645 dies en presó provisional, una reclusió insòlita i terrible, perquè finalment va ser declarat innocent i lliure. Llavors Rosell va assegurar ser víctima d’una conspiració, i va assenyalar Jaume Roures com a instigador d’una venjança per haver venut els drets televisius del Barça a Telefónica en lloc de Mediapro.

Roures li va contestar immediatament declarant a l’emissora RAC-1 que li havia posat una querella per espiar durant tres anys el seu correu personal. Ara, amb Risto, tres anys després, es reafirma en la confabulació contra ell i ha assenyalat la jutge Carmen Lamela com a causant del seu viacrucis, advertint que només és l’instrument d’una conspiració més profunda. Va afegir: «Com ja va dir Villarejo a TV-3, a aquesta senyora li van prometre promocionar-la a magistrada del Tribunal Suprem si em mantenia dos anys a la presó sense proves».

Notícies relacionades

Un altre moment punxant va ser quan va explicar que des que va accedir a la presidència del Barça, i fins avui, ha patit 75 inspeccions d’Hisenda. «¿Per què a Laporta no el persegueixen com a tu?», li va preguntar llavors Risto. Després de pensar-s’ho molt, va contestar: «Perquè les seves decisions no toquen tant la fibra a gent que té el poder de corrompre l’Estat». ¡Ahh! Allà es podria haver sucat pa una bona estoneta. Això que Laporta no inquieta els corruptors de l’Estat convida a interpretacions amb molt suc.

Cal recordar l’estret vincle que hi havia entre Rosell i Laporta –van arribar a presidir junts el Barça entre el 2003 i el 2005–, una relació que va acabar de forma turbulenta i fratricida, amb desplegament de detectius espiant-lo pel mig món. Desconec si avui aquest caïnisme ha minvat o ha crescut. En qualsevol cas, hauria sigut lluminós saber què opina Rosell d’aquest Barça de Laporta, del deute acumulat, de la sorprenent contractació d’una empresa turca per a les obres de l’estadi... Però Risto va optar per l’entrevista intimista. No li va estalviar l’impacte escènic, això no: el va citar a la Model. O sigui, el va tornar a ficar entre reixes. És el peatge televisiu.