Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: L’amic ‘pagafantas’ de Tamara Falcó

La crítica de Monegal: L’amic ‘pagafantas’ de Tamara Falcó
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Hi ha mons paral·lels a la tele, d’enorme èxit d’audiència. Pot semblar que tot l’enrenou politicosocial que està protagonitzant el Tribunal Constitucional provocant virulentes escaramusses entre el Govern i el PP, per exemple, és el que més consumeixen els televidents. No és així, ni de bon tros.

Segons les analísis de les centrals de seguiment del consum televisiu, el més vist aquests dies és aquest assumpte del nou acompanyant, amic o nòvio de la marquesa Tamara Falcó, un xavalet de 40 anys que es diu Hugo Arévalo. Les ‘matinées’ televisives de més audiència del telehipòdrom, que són les del programa d’‘Ana Rosa’, T-5 –juntament amb ‘Aruser@s’ de La Sexta– porten tota la setmana amb el tema. Els especialistes d’‘Ana Rosa’ estan dibuixant un triangle amorós cada matí, en què Tamara és el centre d’aquest univers, Íñigo Onieva el rebutjat –per infidelitat manifesta– i Arévalo qui ara exerceix de consolador de la marquesa.

Aquest Arévalo –seguint sempre els descobriments de l’equip d’‘Ana Rosa’– resulta que era el gran amic d’Íñigo i Tamara quan eren nòvios, però trencada la parella s’ha afanyat a ocupar posicions no només al costat de Tamara, sinó que s’ha guanyat l’afecte de la mama Isabel Preysler i fins i tot el del ‘tito’ Mario Vargas Llosa. Naturalment, l’infidel Onieva, que pel que sembla aspira a reconquistar la marquesa, ha entrat en còlera i acusa Arévalo de ser «una rata porca, un aprofitat», i en un xat de ciberxerrades que mantenen entre ells i que es diu ‘Tocotó’, li ha escrit: «Aniré a casa teva a rebentar-te el cap i estomacar-te sense parar». O sigui que la cosa està calenta.

Notícies relacionades

No obstant, els miners d’‘Ana Rosa’ discrepen entre ells sobre el paper de Tamara en tot plegat. Segons l’acreditat sapador Alessandro Lecquio «Tamara sempre necessita un ‘pagafantas’ al seu costat, un esclau. Està utilitzant Arévalo per donar gelos a Onieva». Home és una trama pròpia de fulletó més que de novel·la. Els personatges tenen poca altura. No són els de ‘Madame Bovary’ o ‘Anna Karenina, precisament. Però vista l’enorme audiència que té aquest culebró domèstic a la tele, potser el ‘tito’ Vargas Llosa podria treure-li partit escrivint un serial per entregues.

És el que hi ha. Els desitjo unes suportables festes i un 2023 suportable.