Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: El mercat de la carn de T-5, el ‘segell’ Berlusconi

La crítica de Monegal: El mercat de la carn de T-5, el ‘segell’ Berlusconi
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Publicava ahir EL PERIÓDICO la penúltima ocurrència de Silvio Berlusconi: als jugadors del Monza A.C., equip de futbol de la seva propietat, els ha promès que si guanyen algun dels grans rivals: «Faré que us fiquin al vestidor un autobús ple de putes». És de suposar que si el Monza té també equip femení, i guanyen algun equip gran, seguint els paràmetres mentals de Berlusconi potser també premiarà les jugadores posant al seu vestidor un autobús ple de prostituts.

Aquesta manera profundament reaccionària d’utilitzar la condició humana com un mercat de la carn en el qual se sotmet, alternativament, la condició femenina i la masculina, és una constant al ‘món Berlusconi’. Cal recordar que ja va ser encausat temps enrere per mercadeig de menors –i no menors– en les seves orgies bunga-bunga. I com que estem parlant del ‘món Berlusconi’ cal recordar que l’imperi Mediaset (Tele 5 i Cuatro) és seu. I si analitzem alguns dels seus programes, trobem que el toc ‘berlusconià’ hi està impregnat. A ‘First dates’ (Cuatro), per exemple, estan fent ara una variant que consisteix a posar tres senyores a disposició d’un comensal masculí. El presentador, Carlos Sobera, posa al noi una senyora al servir-li el primer plat, una altra al segon plat, i una altra més quan li serveixen les postres. I ell va provant el repertori femení, i elegeix. També ho fan al revés, és a dir, una senyora sola, amb tres pollastres per degustar al llarg del menjar.

Notícies relacionades

En un altre programa, ‘La isla de las tentaciones’ (T-5) la presentadora, Sandra Barneda, munta un mercat de parelles, de solters i de solteres, tots junts, i els incentiva perquè es vagin posant les banyes, aconseguint escenes de molta desesperació i tortura. Aquesta mateixa setmana ha estrenat T-5 un altre enginy titulat ‘The Bachelorette’, on Jesús Vázquez posa a una jove una rastellera de 20 sementals perquè els vagi tastant, un a un, i que elegeixi. És de suposar que pròximament ho faran a la inversa: un semental i 20 dames al seu servei.

No equiparo, de cap manera, l’autobús del Monza amb aquests programes de Cuatro i T-5. Però alguna cosa hi ha en comú que els aproxima: és el ‘segell Berlusconi’, aquest mercadeig de carn humana, aquesta manera de fer negoci sense escrúpols.