Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Des de la mateixa TV-3 diuen: tots fora i partir de zero

La crítica de Monegal: Des de la mateixa TV-3 diuen: tots fora i partir de zero
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Joel Díaz estava entrevistant Jair Dominguez en el programa ‘Zona Franca’ (TV-3), quan de sobte Díaz li va advertir: «Tu vas dir en certa ocasió que TV-3 hauria d’acomiadar tothom i començar de zero. ¿Continues pensant així?». I el Jair va contestar: «Ho vaig dir, i no era una frase treta fora de context. Ho vaig dir perquè qui se sentís al·ludit s’indignés i digués: ‘Fa anys que soc aquí sense fer res i potser sí que haurien d’acomiadar-me’. O sigui, el que jo buscava era despertar l’honestedat del funcionari».

¡Ahh! Ha sigut un moment televisiu excepcional, interessantíssim i d’una estimable i insòlita raresa. Que una de les estrelletes més impulsades i beneficiades durant aquests últims anys per la mateixa TV-3 digui de la cadena, i des de la mateixa cadena, que el que s’ha de fer és acomiadar-los a tots i començar de zero, em sembla tan revolucionari com sorprenent. I s’ha d’afegir que el que pretén és despertar l’honestedat dels ‘funcionaris’ que fa anys que no foten res instal·lats a ‘la seva’, és tan insòlit i superlatiu que mereixeria ser notícia d’obertura als ‘Telenotícies’.

Notícies relacionades

Jair Domínguez s’ha llaurat un perfil televisiu molt curiós. Alguns l’han anomenat l’‘enfant terrible’ de TV-3. Discrepo. El que ha aconseguit –promocionat per aquesta TV-3 ‘cheerleader’ processista– és convertir-se en una espècie d’escopeter unidireccional, llançant sempre perdigonades de sal, i tenyides de pintura, amb la boca del canó de la seva espingarda apuntant cap a tot el que sembli espanyolisme. La TV-3 de Sanchis li va posar la trinxera, i ell només ha hagut d’anar prement el gallet des d’una confortable cobertura. Molts d’altres, que van entendre de seguida que aquesta era la manera de prosperar a Sant Joan Despí, també l’han imitat. Però el Jair sempre els ha superat en perspicàcia, sal i punteria.

Aquest gir d’escopeta d’ara a ‘Zona Franca’, apuntant a l’interior del mateix artefacte que l’alberga, és significatiu. Potser intueix que la seva trinxera perilla. Més de 2.500 criatures formen la Corpo, entre TV-3, CatRàdio, i algun altre enginy afegit. Segons el Jair són ‘funcionaris’ que treballen poc. I adverteix que haurien de ser tots acomiadats. Hauria d’aclarir quin negociat exerceix ell mateix en aquest colossal funcionariat. Allò de començar de zero és més espinós. Podria passar que en pocs anys tornessin a construir el mateix.