Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: La bronca de Dalmases (‘FAQS’) Tele5 l’hauria gravat

La crítica de Monegal: La bronca de Dalmases (‘FAQS’) Tele5 l’hauria gravat
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

TV-3 ha decidit donar visibilitat i pompa difusiva a aquesta qüestió tan curiosa que pel que sembla va passar fa una setmana i mitja, després de la sessió que li van dedicar a Laura Borràs al ‘FAQS’.

Segons els relators, un dels acompanyants de la senyora Borràs, el diputat de Junts Francesc de Dalmases, va agafar del canell una periodista del programa, i li va clavar una bronca molt sonora, «amb crits i cops al mobiliari», perquè no li havia agradat com havien tractat al temple l’encara presidenta del Parlament. I aquesta actitud busca-raons de Dalmases ha sigut ara objecte d’atenció i difusió àmplia a TV-3, de moment a ‘Els matins’, el ‘Planta baixa’ i el ‘TN migdía’. D’entrada diguem que és un cas estrany.

El dia de la presència de Borràs al ‘FAQS’ aquí els vaig advertir de com d’injusta va ser ella amb el programa, quan va dir «creia que venia a una entrevista, no a un interrogatori» i que també es queixés que se l’estava jutjant. Va ser injusta.

Li van preparar un programa carinyós, com era d’esperar d’altra banda. Fins i tot en l’exposició del seu cas van maquillar la personalitat del seu amic, a qui va beneficiar amb contractes trossejats, amagant que va ser condemnat a cinc anys per falsificació de moneda i tràfic d’estupefaents, una dada que van considerar que no ajudava Borrás, i és clar, la van silenciar.

De manera que aquesta enrabiada de Dalmases és de bogeria. Només explicable pel nerviosisme que hi ha en el cercle de fidels de la senyora Borràs, desesperats perquè veuen que la guillotina avança i no la poden parar.

Notícies relacionades

Des d’un punt de vista televisiu és una llàstima que el programa deixés passar tan il·lustratiu document. A Tele5 haurien mobilitzat immediatament una steadicam i l’haurien gravat. Al ‘FAQS’ van preferir no moure ni un múscul informatiu, ni deixar constància visual que estaven agredint una de les seves periodistes.

¡Ah! Potser perquè es tractava d’un diputat de Junts; o sigui, cuidat. Crec que TV3 ha decidit finalment donar aire, pista i minutatge al cas per dues raons fonamentals. Perquè Laura Borràs, políticament, ja està gairebé decapitada. I sobretot, perquè aquest tema ajuda a reinstal·lar la faula que ‘la seva’ és molt plural. ¡Tant que fins i tot Junts els ataca!. ¡Ah! El cel és misericordiós. Regals com aquest poques vegades es donen.