Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Tira més un programa de tele que un nòvio maco

La crítica de Monegal: Tira més un programa de tele que un nòvio maco
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Debuta amb encert i frescura Eva Soriano en el programa que va deixar Dani Rovira (‘La noche D’, TVE-1). Eva és una actriu –de la corda humorística– que prové d’altres galàxies televisives, com Movistar+. Executa la feina amb una heterodòxia molt atractiva. Li ve bé a TVE-1 un enginy tan deixat anar com el seu.

L’esquetx de l’inici del programa ha sigut picant i divertit. Apareix Eva vestida de núvia davant un altar que oficia Florentino Fernández en qualitat de jutge matrimonialista. Davant seu un pollastre guapot, l’actor Yon González, espera il·lusionat convertir-se en el seu marit. Però quan ja estan a punt de dir-se el sí, el jutge Florentino avisa: «Eva ¿de veritat vols casar-te i fer malbé la teva vida, convertida en un anodí dia a dia tediós i avorrit? ¿O prefereixes presentar un programa de tele en horari de màxima audiència i amb estrelles importantíssimes?». I Eva no s’ho pensa dues vegades: deixa plantat el pollastre, comença a córrer i no para fins arribar al seu gloriós plató de TVE-1.

Notícies relacionades

¡Ahh! Ja ho va advertir fa anys Concha Velasco quan deia: «Mama, vull ser artista». Endinsant-se en el terreny nupcial, van entrevistar el modista Lorenzo Caprile, que ha confeccionat molts vestits de núvia, i nuvi, al llarg de la seva vida. Va explicar que de plantades i fugues davant de l’altar n’ha viscut moltes. Tampoc és estrany, deia, els casos de divorci sobtat, en ple viatge de noces. Però el dia que va quedar més garratibat va ser quan, enmig d’un enllaç, va arribar la Guàrdia Civil i es va emportar el pare de la núvia lligat de mans, provocant un gran enrenou. ¡Ah! El debut d’Eva Soriano al capdavant del programa ens ha fet somriure, que és el que es pretenia. En un moment donat van donar entrada a Paz Padilla. Va tenir notable protagonisme. Qui sap, potser acaba fitxant per TVE-1, ja que de la seva etapa a T-5 ja només queden cendres.

Parlant de fitxatges, TVE acaba de nomenar, amb sordina, gairebé d’amagatotis, dos càrrecs importants per al funcionament d’aquesta corporació televisiva: José Pablo López, cap de ‘continguts generals’, i Pep Vilar, cap de ‘continguts informatius’. Són llocs clau. A López no el conec. A Vilar, sí. És un periodista que coneix a fons el mar televisiu, especialment la turbulenta termodinàmica interna que sempre agita TVE. Els desitjo a tots dos una bona navegació i tota la sort del món.