Estrena aquest dissabte

‘La voz senior’ dona més pes al públic en la seva tercera temporada

El concurs es renova amb Antonio Orozco, David Bustamante, José Mercé i Niña Pastori com a ‘coaches’

‘La voz senior’ dona més pes al públic en la seva tercera temporada

ATRESMEDIA

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Mai no és tard quan arriba», recorda Antonio Orozco parlant de ‘La voz senior’, el ‘talent show’ per als més madurs que torna aquest dissabte 8 de gener a Antena 3 (22.00 hores) amb l’estrena de la seva tercera temporada. Aquesta dita popular que utilitza l’intèrpret de ‘Devuélveme la vida’ li ve com a anell al dit al concurs musical, ja que dona l’oportunitat als més grans de fer realitat el somni de pujar a un escenari després d’haver complert els 60. «La societat estigmatitza aquells anys, però a ‘La voz senior’ els concursants sempre senten que estan fent una cosa bonica», incideix el cantant de l’Hospitalet de Llobregat.

Ell serà novament un dels ‘coaches’ del programa, en el qual també repeteix David Bustamante. Els acompanyaran dos principiants en aquestes tasques, però amb sobrada experiència a les taules: Niña Pastori i José Mercé. Tots dos, a més, ja havien exercit com a assessors en altres ocasions. «Aprenem molt amb els participants», reconeixen el cantaor flamenc i l’artista gaditana, mentre que el finalista d’‘OT 1’ i concursant de l’última temporada de ‘Masterchef celebrity’ afirma: «A mi em recorden per què vaig començar en tot això».

Eva González, que torna a exercir de mestra de cerimònies, confessa que l’edició dels sèniors és la que més li costa rodar: «Són els que menys cas em fan. Són llibertat absoluta i passen de tot», explica entre rialles. ¿La raó? «No busquen una carrera musical, sinó que el que volen és fer sentir la seva família orgullosa». La presentadora revela una novetat d’aquest any: «El públic tindrà un pes més important», sense voler entrar en detalls perquè prevalgui la sorpresa.

Quatre programes

Com és habitual a ‘La voz senior’, el programa no s’allargarà tant com en l’edició estàndard o la de nens, i constarà només de quatre programes: dos per a audicions, un per a l’assalt i un altre per a la final. Això no impedirà que sigui una de les més variades, abordant tots els gèneres musicals i presentant solistes, duos i fins i tot trios.

I una dada curiosa que revela Encarna Pardo, directora executiva de la productora del concurs, Boomerang TV: aquest any han comptat amb l’aspirant «més gran de totes les edicions internacionals» de ‘La voz’, una dona de 95 anys que va concursar amb el seu fill, de 63.

Els ‘coaches’ reconeixen que, a l’hora de valorar les actuacions (excepte en les audicions, en què no saben res dels concursants), no només tenen en compte el talent vocal. «Tot compta», recalca Orozco, que remarca que «el camí d’un artista és llarg i hi ha una sèrie de valors que s’han d’anar forjant, com és la humilitat». «És que nosaltres no deixem de ser públic també i empatitzem amb les històries personals, amb la manera de ser, i això al final sempre influeix», afegeix Bustamante.

L’audiència

Notícies relacionades

El programa és un dels ‘talents’ més consolidats internacionalment, i compta amb un bon nombre de seguidors a Espanya. L’última edició per a adults, que va finalitzar el desembre passat, va mantenir una mitjana d’un 16,6% de quota de pantalla amb 1.820.000 teleespectadors. La versió infantil va tancar la seva última temporada a la primavera amb un 19,7% de ‘share’ de mitjana i 2.164.000 fans.

La dels sèniors és, això sí, la més fluixa en audiència: la seva segona temporada va anotar un 13,4% i 1,6 milions de teleespectadors, un descens davant el 14,5% i 1,9 milions de la seva primera temporada.