Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Falta un nen a ‘Masterchef’, el president de TVE

La crítica de Monegal: Falta un nen a ‘Masterchef’, el president de TVE
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Torna ràpidament TVE-1 amb un altre ‘Masterchef’, aquesta vegada en la seva versió ‘Junior’, o sigui que no han esperat que es refredi una mica la polèmica amb el seu anterior ‘Masterchef Celebrity’. ¡Ah! En això també la pública imita l’estratègia de les privades per captar audiència.

Dels dotze nens seleccionats per a aquesta edició ha causat sensació el que ha dit la joveníssima Ariel de Cantàbria: «Els llibres que més m’han agradat són ‘L’Odissea’ d’Homer i ‘El convit’ de Plató». És portentós que amb només 11 anys ja hagi endrapat el poema èpic d’Homer i de postres tot el pensament platònic.

Ben mirat, jo crec que el mèrit és dels que li han fet el guió. Més que els nens que continuen concursant a mi m’han interessat els que ja han fet fora. Concretament la Sara, de 8 anys, de Sevilla, una delícia pèl-roja que al saber que l’expulsaven va plorar amb molt sentiment.

S’han cuidat molt els xefs de no pronunciar ni ‘eliminats’ ni ‘expulsats’. Van dir «Els que baixeu d’aquesta aventura». ¡Ah! ‘No baixen’ sinó que ‘els fan baixar’, que és diferent. No sé per què al ‘Masterchef Junior’ hi ha d’haver expulsions. Als nens no se’ls expulsa. La protecció a la infància també és això.

He trobat a faltar, això sí, un nen en aquesta edició. Concretament el president de RTVE senyor Pérez Tornero. Malgrat tenir 67 anys, jo el veig com un nen, amb tota la seva ingenuïtat inherent. El càrrec en el qual s’ha ficat és un mar de taurons que t’enxampen quan te’n descuides una mica. «¡Pérez Tornero acorralat per les seves activitats empresarials!», exclamaven a ‘El intermedio’ (La Sexta).

Notícies relacionades

I ens explicaven que li han enxampat facturacions de fins a «12 milions d’euros» de la seva empresa familiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, quan ell, al seu, torn hi tenia un càrrec directiu. S’han oblidat afegir que també és qüestionat per la contractació de dos subdirectors per a RTVE, càrrecs que han recaigut –¡quina fatal casualitat!– en dues persones lligades a la seva empresa familiar.

Per acabar-ho d’arreglar avui s’ha sabut que dos consellers de RTVE, representants del PSOE, li han retirat el seu recolzament. O sigui que a la Moncloa potser algú es pregunta ‘¿Però TVE no era sempre del partit que governa?’ ¡Ah! Tanta ingenuïtat provoca alegria en un PP que ja acaricia influència a Prado del Rey.

Temes:

Masterchef