Compareixença al Parlament

El president de TVE, sobre els «matisos» de ‘reality’ de ‘Masterchef’: «Moralment hem de discutir-los»

José Manuel Pérez Tornero admet que la cadena reflexionarà «profundament» arran de la polèmica per la mort de Verónica Forqué

El president de TVE, sobre els «matisos» de ‘reality’ de ‘Masterchef’: «Moralment hem de discutir-los»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de Radiotelevisió Espanyola (RTVE), José Manuel Pérez Tornero, ha abordat aquest dilluns davant el Parlament la col·laboració de l’actriu Verónica Forqué l’última edició de ‘Masterchef celebrity’ al ser preguntat per la senadora del PSOE Josefina Bueno.

La parlamentària socialista ha recordat que la setmana passada es va conèixer la mort de l’actriu Verónica Forqué per suïcidi, poc temps després d’acomiadar-se del programa de TVE-1, que va abandonar per voluntat pròpia. «El seu comiat del programa s’havia fet viral i tot i que està clar que el programa no va ser l’única causa dels seus problemes de salut mental, queda clar que aquesta dona estava demanant ajuda, ningú ho va veure i el programa hauria d’haver sigut més caut», ha manifestat, per després afegir que «l’actuació del problema és criticable perquè amb només veure les seves aparicions es nota que no estava bé i potser el programa l’estava portant al límit».

Canvis de programació

Pérez Tornero ha traslladat les «condolences» de RTVE a la família i el «respecte» a la figura de Verónica Forqué com a persona i com a actriu, i ha destacat que l’empresa pública va alterar la seva programació «per rendir homenatge a aquesta figura del cine espanyol» el mateix dia de la seva mort.

«MasterChef el veiem no com un programa de ‘reality’, sinó com a un concurs d’habilitats. De vegades els matisos entre l’un i l’altre són discutibles. Jo crec que moralment hem de discutir-los», ha apuntat Pérez Tornero, que ha rebutjat que l’audiència sigui l’únic raonament.

Notícies relacionades

Així mateix, ha defensat que una cosa és el que faci una televisió pública «controlada, supervisada per un Consell d’Administració, per un Parlament» i «una altra cosa és el que, a partir d’això, facin les xarxes socials» que, en l’actualitat, es caracteritzen per «desenvolupar més desinformació que formació i per desenvolupar més els aspectes negatius que els positius amb la persona».

«Això no és una disculpa per al que pugui fer Radiotelevisió Espanyola. Al contrari. Admeti-ho com l’assumpció per la meva part i per part de RTVE de la responsabilitat que tenim sobre aquest o altres assumptes semblants que puguin produir-se. Reflexionarem profundament sobre aquest tema. Apel·larem a l’Acadèmia, als investigadors, als grups socials perquè això no pugui ni debatre’s en els pròxims temps», ha conclòs.