Crítiques en la seva autobiografia

Brian Cox, el patriarca de ‘Succession’, carrega contra Jonny Depp, Michael Caine i Tarantino

L’actor buida el pap contra alguns dels seus companys en les seves memòries

jmdiaz54278977 this image released by hbo shows brian cox as logan roy in a200801132649

jmdiaz54278977 this image released by hbo shows brian cox as logan roy in a200801132649

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’actor escocès Brian Cox ja tenia una sòlida carrera als escenaris i el cine abans que li arribés el gran paper de la seva vida, el del multimilionari Logan Roy que maneja amb mà de ferro el seu poderós conglomerat empresarial (i més encara els seus fills) a ‘Succession’. Però amb la publicació de les seves memòries, l’intèrpret de 75 anys ha deixat clar que en la vida real tampoc té pèls a la llengua, com el seu personatge de la sèrie d’HBO.

En l’autobiografia de Cox publicada recentment als EUA, titulada ‘Putting the rabbit in the hat’, l’actor no només parla de les seves experiències vitals fora i dins de la pantalla, sinó que també carrega contra alguns companys de professió, com Johnny Depp, Michael Caine, Steven Seagal i Quentin Tarantino.

Un dels que surten més mal parats és el protagonista de ‘Charlie i la fàbrica de xocolata’ i ‘Sweeney Todd’, amb qui curiosament mai ha treballat. El patriarca dels Roy podria haver coincidit amb ell a ‘Pirates del Carib’, però va rebutjar un paper a la pel·lícula en què Depp va interpretar l’excèntric i memorable Jack Sparrow.

«Depp està sobrevalorat»

Les crítiques de Cox, no obstant, no fan referència a l’actitud del seu company, sinó professionalment parlant. «Tot i que estic segur que és molt maco, és exagerat i està sobrevalorat. A veure, ‘Eduardo Manostijeras’. Siguem realistes, si tens unes mans així i t’han maquillat per deixar-te pàl·lid completament i amb cicatrius, no has de fer res més. I així va ser. Posteriorment, ha fet menys encara», escriu sobre ell.

Més incisiu és contra Steven Seagal, amb qui va compartir escenes a ‘The Glimmer Man’. «És tan ridícul també fora de les càmeres com quan apareix en pantalla. Busca transmetre una serenitat que està molt estudiada, com si estigués en un nivell superior a la resta. El cert és que estava en un altre nivell, però probablement no sigui un de superior», recalca. I afegeix que «pateix la síndrome de Donald Trump de pensar que és molt més capaç i talentós del que realment és».

Tarantino, altisonant

Cox també dispara contra un dels directors més taquillers, Quentin Tarantino. «Considero el seu treball altisonant. Tot és superficial. Purs girs de guió en lloc de profunditat. Estil on hi hauria d’haver substància. Me’n vaig anar del cine quan vaig veure ‘Pulp Fiction’», confessa. Tot i que reconeix que no renunciaria a treballar amb ell. «Dit això, si sonés el telèfon, ho faria, per descomptat», apunta.

Tampoc se salva una de les grans llegendes britàniques de la interpretació, Michael Caine. «No diria que Michael estigués entre els meus favorits, però, és clar, és Michael Caine. És tota una institució. I ser això sempre serà millor que tenir un bon nivell actoral», deixa anar.

També en té per a Edward Norton, amb qui va treballar a ‘L’última nit’, i per a David Bowie. «És bon paio, però una mica irritant, perquè s’imagina a si mateix com a guionista i director», diu del primer. Del segon, escriu que era «un actor no particularment bo».

Elogis per a Reeves, Freeman i Rickman

Notícies relacionades

En contrapartida, té elogis per a companys com Keanu Reeves, Morgan Freeman i Alan Rickman. Del protagonista de ‘Matrix’ diu que els anys li han permès avançar. De l’actor de ‘Seven’ i ‘Million dollar baby’, que és «un absolut cavaller». I l’intèrpret que va donar vida al temut professor Severus Snape de la saga Harry Potter, mort el 2016, el va qualificar com «un dels homes més dolços, amables, agradables i increïblement intel·ligents».

També té bons records de Spike Lee, a qui considera «un dels millors directors» amb qui ha treballat. I n’han sigut uns quants.

Temes:

HBO Llibres