Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Franco no va tenir fills i el bisbe Novell tindrà bessons

La crítica de Monegal: Franco no va tenir fills i el bisbe Novell tindrà bessons
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Des de fa dues setmanes, Risto Mejide està excitat i la mar d’entretingut. En els seus programes de la cadena Cuatro ‘Todo es mentira’ i ‘Todo es verdad’ ens ha ensenyat que té en exclusiva les cintes magnetofòniques d’un psicoanalista que el 1977 va entrevistar membres de la família Franco, i amics. Risto ens ha posat aquests àudios dia rere dia. Aquí un entrevistat assegura que Carmencita no era filla seva, sinó del seu germà Ramón.

Que Franco, quan estava fent la guerra, dormia a la tenda de campanya amb un jovenet, un caporal alemany guapo i d’ulls blaus. I que probablement Franco era gai, o sigui, i com diria Bob Pop, ‘maricon’ perdut. Precisament ha sigut Bob a ‘El objectivo’ (La Sexta) qui acaba de fer la reflexió més lúcida sobre tota aquesta qüestió. Ha dit: «Ja estic fins al capdamunt que s’utilitzi la suposada homosexualitat amagada de la gent malvada per justificar la seva maldat. Això també és homofòbia. El problema d’un personatge sinistre no és que sigui marica. Ser marica era el de menys».

Notícies relacionades

Hi estic totalment d’acord. Ben mirat, aquesta gran exclusiva de Risto sobre la impossible paternitat del dictador no és cap novetat. Al llibre ‘Franco el republicano: la vida secreta de Ramón Franco, el hermano maldito del Caudillo’ (Ediciones Altera), ja s’explica tot això. Posteriorment, fins i tot l’historiador britànic Paul Preston, en articles i entrevistes en documentals, també s’ha referit a la qüestió. Per a la Història en majúscules no és rellevant que la Carmencita no fos filla de Franco, ni que potser fos filla del seu germà Ramón fruit d’una relació amb una prostituta anomenada La Gaviota, ni que potser fos una nena que van adoptar d’amagatotis. La investigació que queda pendent sobre el dictador no és per la seva bragueta, sinó pels seus crims. Per un mínim sentit de justícia, per exemple, per als centenars de cadàvers sepultats en cunetes, i les seves famílies.

L’última exclusiva ‘made in Risto’ és més gratificant. Avui mateix ens acaba de comunicar («¡notícia bomba!») que «el bisbe Xavier Novell estaria esperant bessons». ¡Ahhh! Per a Novell i la senyora Caballol segur que és una notícia plena d’esperança i alegria. Però atenció. Prenguin precaucions. Risto ja ha advertit que ha posat en marxa tot el seu equip per oferir-nos, ¡en exclusiva!, l’ecografia.