Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: TVE, la que més ha ressaltat les esbroncades a Sánchez

La crítica de Monegal: TVE, la que més ha ressaltat les esbroncades a Sánchez
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Totes les grans cadenes del telehipòdrom nacional (T-5, A-3, La Sexta) han assenyalat en els seus informatius les esbroncades i xiulets que ha rebut Pedro Sánchez durant la desfilada de l’anomenat ‘Dia de la Festa Nacional’. Però sobre totes elles, ha sigut curiosament TVE la que s’ha distingit més ressaltant la bronca i la xiulada. Durant la retransmissió de l’acte que TVE-1 ha ofert en directe hem escoltat nítidament els xiulets i crits del públic, subratllades pels comentaristes de la cadena, en els termes: «¡Enorme xiulada al president del Govern! ¡S’escolten crits de dimissió! ¡Els aplaudiments al Rei es barregen amb les esbroncades a Sánchez! ¡Li criden ‘Okupa’ i ‘Fora, fora’! El ‘Telediario’ que va venir després, també va ser contundent. La primera imatge va ser la que els adjunto en la videofoto: un gran rètol que advertia «Esbroncades a Pedro Sánchez», i assenyalaven: «¡Esbroncades a Sánchez! ¡Al Rei, aplaudiments! ¡Les esbroncades a Sánchez han marcat tant el principi com el final d’aquesta desfilada! ¡El públic l’ha rebut amb crits de ‘Dimissió’!, i així molta estona, amb un èmfasi notable.

Notícies relacionades

Home, periodísticament parlant és celebrable que la gran tele pública de l’Estat ens ensenyi el que passa en lloc d’intentar ocultar-ho. Sembla que TVE s’està traient de sobre la xacra de ser un instrument que silencia allò que incomoda el partit governant. Sembla, doncs, lloable anar recuperant el deure informatiu, tan extraviat. No obstant, m’expliquen que a la Moncloa i a Ferraz hi ha enuig. Consideren que aquest explícit ressalt de les esbroncades contra Sánchez no ha sigut per honestedat informativa, sinó que és la demostració que el PP torna a manejar TVE. I recorden que precisament per això van acomiadar Iván Redondo, perquè es va deixar prendre el pèl quan va negociar amb el PP el control de TVE a canvi de la promesa, incomplerta, de la renovació del CJPJ. I en aquesta vall de llàgrimes estem.

Jo l’únic que li retrec a TVE és que quan ens enfocava amb vibrant entusiasme el pas de la Legió, i ens donava simpàtics detalls de la cabra, no ens expliqués també que aquest grup del Tercio Gran Capitán són la I Bandera ‘Comandant Franco’, segons informa ‘El Confidencial Digital’. Potser la llei de memòria democràtica tingui alguna cosa a dir sobre mantenir denominacions franquistes en unitats militars.