Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: Un peó amb pretensions

TELEVISION Ferran Monegal foto La Sexta Iván Redondo

TELEVISION Ferran Monegal foto La Sexta Iván Redondo

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Si alguna virtut ha tingut l’entrevista que li ha fet Jordi Évole (La Sexta) a Iván Redondo ha sigut evidenciar que aquest exdirector del Gabinet de Pedro Sánchez, aquesta barreja de ‘consigliere’ i ‘spin doctor’, és l’opacitat personificada. En lloc de contestar les preguntes que li feien, les dispersava. «¿Parla vostè amb Sánchez? [...] Aquella frase ‘¡Dimiteixi senyor Rajoy!’ ¿és seva? [...] ¿Per què Sánchez volia que Vox estigués en els debats quan Vox encara no tenia representació parlamentària? [...] ¿Quan va saber vostè que el Rei emèrit marxava a Abu Dhabi?» i així tota l’estona, amb respostes vagabundes, divagants, mai clares. Alguns observadors ja han advertit que aquest paper d’Iván Redondo ha sigut una presa de pèl. Mirat des de l’òptica dels que han contractat els seus serveis, o els que en el futur el puguin contractar, aquesta antitransparència no el perjudica.

Notícies relacionades

En certs ambients poderosos l’opacitat és molt apreciada. Circula per Madrid que a la Moncloa i a Ferraz consideren que l’únic missatge que ha deixat va ser quan li van preguntar si buscava alguna porta giratòria com a nova destinació laboral, i va contestar que no està tancat a cap possibilitat. ¡Ah! Potser en el PSOE haurien preferit que fos Redondo el nou vicepresident d’Iberdrola, i no Antonio Miguel Carmona, nomenament amb desgast d’imatge per al partit ja que Carmona és un membre del PSOE que ha ocupat càrrecs polítics rellevants, en canvi Redondo era només un contractat.

Al meu canari flauta Papitu li ha agradat aquell instant en què Redondo s’ha tret de la butxaca dues figures d’escacs, una dama i un peó. Va elogiar la potència de la dama, la seva gran mobilitat pel tauler. Però sobre l’humil peó va advertir: «Compte, si arriba a la casella vuit pot convertir-se en el que vulgui. ¡Fins i tot en dama!». ¡Ahh! No sabem si era un avís sobre les seves pròpies pretensions existencials. En qualsevol cas, si alguna cosa ha quedat clara és que està al servei de qui el contracti. Fredament, sense motius personals. Tant li fa la campanya contra la immigració a l’alcalde de Badalona Albiol (2011), que gestiona la vibrant acollida dels immigrants de l’Aquarius per a Sánchez (2018). Com el mateix Redondo li va dir a Évole en un moment concret «Soc un professional». Jo li veig un gran futur a aquest noi.