Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: TV-3 prefereix el Kremlin a ‘The New York Times’

TELEVISION  Ferran Monegal  foto TV3 Telenoticies Moscú

TELEVISION Ferran Monegal foto TV3 Telenoticies Moscú

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Davant les notícies de la trama russa que ha publicat ‘The New York Times‘, TV-3 s’ha mobilitzat de seguida col·locant en tots els seus ‘Telenotícies’ la versió del Kremlin, que nega l’assumpte.

Fins i tot han activat molt de pressa el seu corresponsal a Moscou perquè ressalti el que diu Dmitri Peskov, un portaveu del Govern rus: «Són falsedats». Està bé seguir les notícies, i donar les versions de les parts afectades. Però en periodisme no només cal donar amb entusiasme les d’un costat del conflicte, silenciant les que donen una explicació diferent.

Si TV-3 no estigués instal·lada en l’espiral del sectarisme, a més de la versió del Kremlin, haurien parlat també amb els autors del treball de ‘The New York Times’. És el mínim que es pot demanar per construir una informació equilibrada i fiable. Es tracta d’aquests dos periodistes: José Bautista i Michael Schwirtz. Accedir-hi és facilíssim. A José Bautista, a més, el tenen aquí mateix, a Madrid, a la Fundación Por Causa. Si aquests dos companys haguessin fet un article a favor de la independència, ja els hauria convidat TV-3 per entrevistar-los a so de bombo i platerets.

És el que han estat fent des de fa quatre anys com a mínim, pentinant el món a la recerca de qualsevol que se li ocorri dir alguna cosa sobre el procés que els agradi. He vist passar per TV-3 en aquests últims anys el britànic Owen Jones, del ‘The Guardian’; el danès Per Nyholm del ‘Jylland-Posten’; professors i articulistes com Andrew Rosindell, Allen Buchanan, Thomas Carrington... I no en poso més, perquè no hi caben tots en aquest article. Com deia un estimat amic, molt humorístic, a mig món s’ha corregut la veu, i fins i tot a Lapònia saben que només de dir alguna cosa en favor del procés, a TV-3 et truquen, t’entrevisten, i passes tan content un cap de setmana a Catalunya. ¡Ah! En el programa ‘Un, dos, tres’, als que contestaven bé els regalaven un apartament a Torrevieja.

Notícies relacionades

En aquesta ocasió, TV-3 silencia tot el que pertorbi la versió del Kremlin. Creuen que així rendeixen un bon servei a Waterloo. S’equivoquen. Com advertia EL PERIÓDICO dimarts: ‘El Kremlin es desentén dels contactes amb l’entorn de Puigdemont’. O sigui, el que en realitat demostra el comunicat dels russos, ben llegit, és que passen olímpicament de Waterloo.

Peu de foto: Crònica des de Moscou (‘Telenotícies’).