Estrena diumenge

TV-3 es planteja com serà el món després de la pandèmia a ‘Revolució 4.0’

Xantal Llavina entrevista Andreu Buenafuente en l’estrena de la tercera temporada del programa

TV-3 es planteja com serà el món després de la pandèmia a ‘Revolució 4.0’

EL TERRAT

2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La pandèmia ha portat molts canvis a la nostra vida i alguns, possiblement, han arribat per quedar-se. Un dels més radicals és la revolució digital, que s’ha avançat cinc anys després d’haver-nos vist obligats a posar-nos al dia en matèria tecnològica per qüestions laborals durant el confinament i tenint en compte el seu paper decisiu en la lluita contra el coronavirus. ‘Revolució 4.0’, el programa d’emprenedors i transformació digital que dirigeix i presenta Xantal Llavina, torna a TV-3 aquest diumenge 1 d’agost (22:05 hores) amb una tercera temporada en què es planteja com serà el món post-Covid en cinc àmbits que ens afecten en el nostre esdevenir quotidià: teletreball, economia, valors socials, hàbits de consum i salut.

Aquest any, l’espai centra el focus en temes més socials que tecnològics. «La tecnologia ja forma part del nostre dia a dia», justifica Llavina, recordant com ha canviat el panorama des que el programa va començar la seva etapa el febrer de 2017 a Catalunya Ràdio fins ara. «Després de la pandèmia ens hem digitalitzat més que mai, així que volem parlar de temes que preocupen la societat» i que han viscut la seva pròpia revolució en aquests últims mesos.

El primer, l’educació i el teletreball, «una cosa que crec que hem viscut tots», reflexiona Llavina. «Ens preguntem si ha vingut per quedar-se, els seus avantatges i inconvenients, si ens aïlla socialment o si permet la conciliació familiar», enumera la periodista, que incideix en com hem hagut de superar, a marxes forçades, alguns dels prejudicis que teníem contra la tecnologia. «En el capítol de la salut parlem, per exemple, de les consultes virtuals. I en el d’hàbits de consum, de com s’han disparat les compres per internet, i escoltarem treballadors d’Amazon per conèixer les seves condicions laborals», apunta.

De Jordi Sánchez a Joan Laporta

Com en altres ocasions, el tema de cada setmana es vertebrarà al voltant d’una entrevista. Aquest diumenge, l’encarregat d’inaugurar la temporada és Andreu Buenafuente, que explica «com fer televisió des de casa ha sigut l’experiència més extraordinària de la seva carrera». En pròximes setmanes, els convidats seran el president del Barça, Joan Laporta; l’actor Jordi Sánchez; el catedràtic d’Economia Santiago Niño-Becerra, el cuiner Nandu Jubany i l’actriu Itziar Castro.

Notícies relacionades

Les entrevistes estan gravades en espais diferents, com l’estadi Johan Cruyff, el recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau i la terrassa de l’edifici Imagina. Les emocions seran molt presents durant les xerrades, com la de Laporta quan parla dels seus germans o, evidentment, la de Jordi Sánchez quan explica els seus 24 dies a l’uci per culpa de la Covid, que es completa amb una visita a les infermeres de l’hospital. «Parlar d’economia i de la crisi és dur, però ens agrada donar-li la volta i fer-ho des de l’entreteniment», recalca Llavina.

Els temes que van apareixent en la conversa es traslladen després a l’Àgora, l’espai de debat moderat per Llavina que serveix per estrenar la nova seu de la productora, Casa Terrat, situada al barceloní carrer Casp. «Hi participen nou persones de perfils molt diversos, des d’experts i tècnics fins a cares conegudes que parlen d’un tema social que s’ha fet digital, perquè estem envoltats de tecnologia en tots els sectors», assegura la directora.

Temes:

TV-3