TU I JO SOM TRES

La crítica de Monegal: Les turbulències de TVE, María Jiménez les mitiga

La crítica de Monegal: Les turbulències de TVE, María Jiménez les mitiga
1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Amb un ‘Lazos de sangre’ sobre María Jiménez, enfocant sobretot els maltractaments que li infligia el seu marit Pepe Sancho, TVE-1 ha aconseguit un 9,5% de quota de pantalla. Molt poca cosa seria aquesta xifra a les privades A-3 TV o Tele 5, però a La 1, que aquest juliol porta una mitjana del 8,4%, és un alleujament. «Avui el ficaria 20 anys a la presó, i encantada de fer-ho. Però ja és mort, ja no maltracta més ningú» deia María recordant el patiment que va sintetitzar en les seves memòries, ‘Calla canalla’, un document terrible. Com a convidat principal i ganxo d’audiència tenien Fran Rivera.

El van fer parlar una miqueta del seu litigi amb la Pantoja perquè no hi ha manera que entregui les pertinences personals que els corresponen als fills de Paquirri. Li van preguntar: «¿Quina música creus que escolten a Cantora?». Va contestar: «Només se sent caminar les rates». ¡Ah! Si aquest programa l’hagués muntat Tele 5 haurien contractat també Paquirrín, disfressat d’un Indiana Jones de rodalies, caçant rates pels descosits.

Notícies relacionades

No veig que a TVE s’estigui fent una reflexió profunda sobre la personalitat televisiva a què aspiren. Anuncien ara que es bolcaran en aquest parc temàtic anomenat Eurovisió. Ressuscitaran el Festival de Benidorm per trobar talents. Potser si ho fessin a les atraccions infantils de Marina d’Or seria més divertit. Sembla, doncs, que aposten pel ‘show light’, tipus ‘Masterchef’, ‘Maestros de la costura’, o el ‘kindergarden eurovisiu’. 

CINTORA S’ACOMIADA .– Aquest migdia, mirant a la càmera, les últimes paraules de Jesús Cintora a ‘Las cosas claras’ han sigut: «Em van fer fora amb un govern i amb un altre govern també em fan fora. Fem periodisme. Hi ha qui per darrere fa altres coses». O sigui, que hi ha mar de fons tèrbol. El contracte amb la productora externa segueix –tot i que l’espai potser canviï de nom– i el contingut serà estil magazín per evitar la col·lisió amb els informatius. Em continuo preguntant ¿no hi ha informació en un magazín? Els jocs de paraules són inútils. En època de Rosa María Mateo, fent malabarisme amb la nomenclatura, es van treure de la màniga la paraula ‘actualitat’ per poder contractar productores externes. Com si en el desenvolupament d’un programa d’‘actualitat’ no hi hagués res d’informatiu. Quines meravelles.

Temes:

TVE