Preestrena aquest diumenge

Antena 3 importa un nou èxit turc, la superproducció ‘Tierra amarga’

La sèrie, que explica una història d’amor, gelosia i venjança a la Turquia dels anys 70, ha triomfat a 30 països

Fotograma de  ‘Tierra Amarga’

Fotograma de ‘Tierra Amarga’ / EPC_EXTERNAS

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Si pensàveu passar-vos les tardes d’estiu a la platja o passejant, potser acabareu fent canvi de plans. Perquè aterra a Antena 3 una nova sèrie turca (sí, d’aquestes que creen addicció). ‘Tierra amarga’, una superproducció que ve avalada pel seu èxit internacional (ha arrasat a 30 països), narra la història d’amor entre Yılmaz i Züleyha i la seva lluita davant les adversitats.

Vist així, res nou sota el sol. Però, tot i això, aquestes històries solen enganxar, i molt, com ho ha fet ‘Mujer’ i ‘Mi hija’. Ho demostren les grans audiències fetes per la cadena amb la seva emissió: una mitjana de 2,1 milions de telespectadors i el 17,4% de quota, la primera, i la segona, 2,6 milions i una quota del 16,8%, cosa que la converteixen en la sèrie més vista de la televisió aquesta temporada.

Canvis a la tarda

La novetat en el cas de ‘Tierra amarga’ és en l’horari, ja que, en lloc del ‘prime time’, s’emetrà a les 17.30 hores, a la franja que fins ara ocupava el concurs ‘¡Ahora caigo!’ que passa a millor vida. Amb la qual cosa la cadena fa aquest mes de juliol un canvi a les seves tardes de dilluns a divendres, en què emetrà dues sèries i dos concursos: ‘Amar es para siempre’ (16.30), ‘Tierra amarga’ (17.30), ‘¡Boom!’ (19.00) i ‘Pasapalabra’ (20.00). Tot i que el primer capítol de la nova ficció turca es presenta aquest diumenge en ‘prime time’, per passar dilluns al que serà el seu horari habitual. 

Notícies relacionades

Amb un elenc brillant format per 500 professionals, encapçalat per la guardonada actriu Vahide Perçin (‘Madre’, ‘El secreto de Feriha’), Hilal Altınbilek, Murat Ünalmış i Uğur Güneş, entre altres coneguts actors del cine i la televisó turca, la història d’aquest drama protagonitzat per l’amor, la gelosia, les passions i la venjança s’inicia a Istanbul a la dècada de 1970 i continua, després d’un viatge amb tren que ho canviarà tot, a Çukurova, a Adana.

‘Tierra Amarga’ ha rebut grans elogis per les seves actuacions. Especialment destacada ha sigut la química que s’ha produït entre Hilal Altınbilek (Züleyha), Uğur Güneş (Yılmaz) i Murat Ünalmış (Demir) i la tasca de la premiada Vahide Percin, que dona vida a la matriarca Hünkar Yaman. També ha sigut aclamada pel seu alt nivell de producció, la seva ambientació als anys 70, pel seu vestuari, el rodatge en exteriors i les localitzacions (sobretot la mansió de 450 metres quadrats decorada a l’estil d’aquella època).