Tu i jo som tres

La crítica de Monegal: TVE-1 ja només interessa per les seves espifiades i rebequeries

La crítica de Monegal: TVE-1 ja només interessa per les seves espifiades i rebequeries
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Dimecres 23. Acabava de començar el Telediario de les 15 hores de TVE-1. La seva conductora Ana Blanco estava dreta, a un costat del plató. Darrere d’ella, a l’enorme pantalla va aparèixer un rètol de notables dimensions que deia «Surten de presó». I la gran pantalla es va omplir d’imatges en les quals vèiem els presos del procés sortint de les presons. Ana Blanco es va disposar a començar el seu relat informatiu. Però no va poder. Va irrompre en aquell plató ple d’imatges de presos sortint de presó, el so, el càntic, «¡Qué viva Espanya!» prolongat durant 15 segons, temps en què Ana Blanco, sorpresa, va emmudir. Aquest moment d’errada surrealista ha sigut eliminat de la web, però s’ha reproduït a tot arreu amb superlativa conya.

Notícies relacionades

Dimarts 22. Estava emetent TVE-1 el programa ‘Las cosas claras’. Era imminent l’aparició del president Pedro Sánchez a la Moncloa per comunicar públicament els indults. El presentador del programa, Jesús Cintora, amb rostre greu –i segurament amb irritació interior– va mirar a càmera i va dir: «¡Ens ordenen connectar amb Informatius!». Aquest ‘ens ordenen’ també ha sigut objecte de gran atenció i comentaris sucosos. Cintora va voler evidenciar públicament el seu enuig amb la mateixa cadena que el sustenta per no poder donar pas directament a l’al·locució del president. Però no va explicar la veritable raó de la seva rebequeria. Li van ordenar que connectés amb Informatius perquè el seu programa és considerat per l’actual direcció de TVE com un ‘infoshow’. Estimen que una cadena púbica no pot donar pas al president des d’un ‘pseudoinformatiu’ que no és seriós. En això podria estar d’acord.

En qualsevol cas la veritat és que TVE-1 ha arribat a tal punt d’irrellevància que d’ella ja només es comenten les malapteses, espifiades i enrabiades que ella mateixa genera. Dimecres TVE-1 va tenir una quota de pantalla del 6,7%. Dilluns, un 7%. El programa ‘Saber y ganar’ de La 2 va aconseguir aquests dos dies un 7,4%y un 7,6%. O sigui, que l’humil concurs de La 2 va superar TVE-1 de mitjana. Jo crec que algú hauria de reflexionar molt seriosament quin tipus de televisió volen que sigui La 1 de TVE. Dèiem que cal refundar TV-3. Per altres motius, TVE-1 també. Avui, en aquesta corporació gegant anomenada RTVE, l’única cadena coherent amb el servei públic és La 2.

Temes:

TVE