La més famosa ‘drag’

¿Qui és RuPaul, la icona del ‘Drag race’ original?

Supremme de Luxe exerceix en l’adaptació espanyola el paper de l’actor, model, cantant i escriptor que triomfa als EUA amb els seus ‘talents’

¿Qui és RuPaul, la icona del ‘Drag race’ original?

Reuters

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’estrella del ‘Drag race’ nord-americà, el que ha donat lloc a moltíssimes adaptacions al món, ha elogiat la tasca de Supremme de Luxe en el programa a l’espanyola. I aquesta ha assegurat que, tot i que respectant el format original, no ha volgut imitar la icona ‘drag’ perquè és inimitable. Però ¿qui és RuPaul?

RuPaul Andre Charles (San Diego, Califòrnia, 1960), més conegut com a RuPaul (el Ru l’hi va posar la mare, derivat de ‘roux,’ ingredient d’una salsa base per al gumbo, popular a Lousiana), és un actor, model, cantant, compositor, presentador i, sobretot, la ‘drag queen’ més exitosa dels EUA. I aquesta fama la deu al fet que des del 2009 és el presentador i productor de ‘RuPaul’s drag race’, programa pel qual ha rebut 19 Emmy en les seves 12 temporades.

D’aquest ‘talent’ n’han derivat ‘RuPaul’s drag U’ (2010-2012), espai en el qual s’ensenyava dones a vestir-se i maquillar-se com a ‘drags’, i ‘RuPaul’s drag race: All Stars’ (que es va estrenar el 2012 i la sisena temporada del qual s’emet el 24 de juny), on es dona una altra oportunitat a concursants d’edicions anteriors. Tot i que no han sigut les seves primeres experiències televisives: el 1996 va estrenar l’espai d’entrevistes ‘The RuPaul Show’, pel qual van passar Diana Ross, Nirvana, Olivia Newton-John i els Backstreet Boys, entre d’altres.

Notícies relacionades

Així mateix, abans de ser estrella televisiva ja era músic, cineasta i ballarí i va intervenir en nombrosos espectacles. Com a cantant ha cultivat el gènere dance pop, disco house, R&B i electro house, i les seves cançons més populars són ‘Supermodel (you better work)’ i ‘Don’t go breaking my heart’, cantada a duo amb Elton John. Ha escrit tres llibres i ha rebut el premi GLAAD Media per la promoció de la igualtat de drets del col·lectiu LGTBI.

No obstant, li és indiferent quin pronom utilitzin per determinar el seu gènere. «Pots dir-me ell. Pots dir-me ella. Pots dir-me Regis i Kathie Lee. ¡No m’importa!! Sempre que em diguis», diu. Malgrat cuidar la seva imatge, que li ha permès ser la primera supermodel ‘drag queen’ del MAC Cosmetics, també li és indiferent vestir com a home o com a dona, i en el seu programa va combinant els dos ‘looks’. La raó no és altra que la mandra que li fa de vegades sotmetre’s a la laboriosa transformació en ‘drag’.