Ximo Puig

«El federalisme mediàtic de Prensa Ibérica fa més per l’Espanya real que qualsevol bandera per gran que sigui»

El president de la Generalitat valenciana enalteix el paper del grup editorial en l’entrega dels premis anuals del diari ‘Información’

«El federalisme mediàtic de Prensa Ibérica fa més per l’Espanya real que qualsevol bandera per gran que sigui»

JOSÉ NAVARRO

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha posat en relleu aquest dimarts l’important paper que exerceix a Espanya el grup editorial Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari. En el transcurs de l’acte d’entrega dels premis anuals del diari ‘Información’ d’Alacant, Puig ha lloat «el federalisme mediàtic» dels mitjans regionals de Prensa Ibérica com un valor que «fa més per l’Espanya real que qualsevol bandera per gran que sigui».

En la seva intervenció, el president del País Valencià ha tingut paraules de reconeixement per als premiats, tots persones i col·lectius que han destacat pels seus valors i accions solidàries durant la pandèmia del coronavirus, de qui ha destacat el seu «patriotisme cívic» i el seu «compromís permanent» durant l’últim any, en el qual «ho han donat tot sense esperar res», i ha assegurat que els premis d’‘Información’ reflecteixen «una altra manera d’entendre Espanya i enalteixen els que han sigut, són i seran essencials per a la nostra societat».

Notícies relacionades

Ximo Puig ha elogiat la feina del diari ‘Información’, el periodisme del qual ha qualificat de «rigorós, seriós i veraç», un «necessari contrafort de la democràcia davant la tempesta de la desinformació». En aquest sentit, Puig ha remarcat que avui és clau defensar de la veritat, un dels «renovats desafiaments» que han assumit els diaris i els periodistes. «El periodisme torna a ser essencial per enfortir, sostenir i desenvolupar la democràcia», ha defensat.

Igualment, Puig ha destacat la tasca del periodista de proximitat i el de la perifèria pel paper que exerceix per a la societat des del més pròxim, al mateix temps que ha criticat el «centralisme polític» i el seu correlat en l’«hipercentralisme mediàtic», ja que «cap centralisme és intel·ligent».