Tu i jo som tres

Junts i ERC haurien d’anar al programa ‘Tabús’

Junts i ERC haurien d’anar al programa ‘Tabús’
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

No estic fent justícia a David Verdaguer, ànima i cor del programa ‘Tabús’ (TV-3). Ja fa dues temporades que es reuneix en amb persones que pateixen algun problema físic, o existencial, i xerra amb elles. No és una teràpia cap a ells, que no la necessiten, sinó cap a nosaltres, l’audiència, perquè entenguem que el fet de ser diferent no és una tragèdia i no ha de crear rebuig, apartheid o aprensió de cap tipus. Conjuga aquestes trobades amb cops d’humor molt irreverent i afilat. De vegades discutible. Aquesta setmana va abordar el tema dels ‘antisistema’. Ha sigut lluminós el cas de la fervorosa okupa Joana, de 23 anys d’edat.

Notícies relacionades

La Joana defensava l’okupació que ella practica explicant que només okupen vivendes buides, i només de propietat de fons voltor; i que una vegada okupades les cedeixen a famílies que són al carrer i ho necessiten. Verdaguer va quedar impressionat. Li deia en to admiratiu: «Ets una mena d’okupa Robin Hood». Home, jo considero que l’okupació no soluciona res en absolut, al contrari, genera més conflicte i no en resol ni un; malgrat aquesta manera que té la Joana d’instituir-se en una espècie de Pimpinela Escarlata que rescata dels carrers les famílies sense sostre i els proporciona empara, té un punt d’apostolat que mereix meditar-se. ¡Ah! Aquestes trobades de Verdaguer ajuden a reflexionar. Per això crec que Junts i ERC haurien de visitar ‘Tabús’. Potser Verdaguer aconseguiria que ens expliquessin la veritat de tant odi. A TV-3 continuen sense il·luminar el fons d’aquest conflicte. Potser perquè un dels punts més rabiosos entre ells és qui aconseguirà, precisament, el control de TV-3, i també qui decideix les subvencions, o sigui, a quins mitjans de comunicació convé donar-los més i més mantega.

Al principi he advertit que Verdaguer afegeix pinzellades d’humor discutible. Per exemple: «Teniu sexe lliure, droga gratis i no treballeu, però per tenir això no fa falta ser antisistema, n’hi ha prou de ser del PP». O aquesta altra: «Pregunta: ¿com pots ser d’esquerres i votar PSC?». ¡Ah! Els guionistes, camuflats d’humoristes, li escriuen cops de trinxera partidista. És natural: el programa el produeix El Terrat-Mediapro. Els mateixos del ‘FAQS’. Tenen les seves fòbies i fílies. A mi el cop que em va agradar va ser: «Si ets polític i no robes ¿ets un antisistema?». És transversal. Val per a tothom.