Totes les estrenes i tornades

Les sèries que no et pots perdre al maig

Arriben ‘Reyes de la noche’, ‘Halston’, ‘Jupiter's legacy’ i el final de ‘El método Kominsky’

Les sèries que no et pots perdre al maig
10
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ficció espanyola (‘Los Reyes de la noche’, ‘El vecino’, ‘Parot’), acció amb superherois (‘Jupiter’s legacy’) i arts marcials (‘Kung Fu’), drama d’època (‘Belgravia’) i un ‘biopic’ (‘Halston’) configuren el menú principal de les plataformes de ‘streaming’ per a aquest mes de maig, en el qual Netflix acomiadarà una de les seves millors sèries, ‘El método Kominsky’, però sense un dels seus protagonistes.

BELGRAVIA

Movistar Series. Dia 7

Julian Fellowes, el creador de ‘Downton Abbey’, torna a insistir en les sèries d’època, ara remuntant-se al segle XIX. Aquí adapta una novel·la pròpia, ambientada en l’alta societat britànica al districte més ‘distingit’ de Londres, Belgravia, que, tot i que sigui molt pija, no deixa de ser aliena als escàndols. No falten els balls de gala ni els contrastos de classes socials. En el repartiment figuren Tamsin Greig (‘Episodes’, ‘Talking Heads’), Harriet Walter (‘Talking Heads’, ‘Sentido y sensibilidad’) i Tom Wilkinson (‘Michael Clayton’, ‘John Adams’, ‘Los Kennedy’).

JUPITER’S LEGACY


Netflix. Dia 7

Adaptació de les novel·les gràfiques de Mark Millar (‘Ultimates’, ‘Kick-Ass’, ‘Kingsman’) i Frank Quitely, amb uns superherois deixant el testimoni als seus fills després de gairebé un segle protegint la humanitat. El problema és que els seus descendents sembla que no estan a l’altura del que s’espera d’ells i es destapen com uns adolescents malcriats. Josh Duhamel, Ben Daniels i Leslie Bibb són alguns dels actors que es posen el vestit de salvadors.

KUNG FU


TNT. Dia 11

Greg Berlanti (‘Arrow’, ‘The Flash’, ‘Superman & Lois’) recupera l’esperit de la mítica sèrie dels anys 70 que va llançar a la fama David Carradine, adaptant-la als nous temps i optant per una protagonista femenina. Acció i arts marcials es combinen amb tocs de drama familiar, amor i humor per narrar la història d’una jove nord-americana d’ascendència asiàtica (Olivia Liang) que, després de sumir-se en un viatge d’autoconeixement en un apartat temple shaolin de la Xina, torna al seu San Francisco natal, ara pres pel crim.

REYES DE LA NOCHE


Movistar+. Dia 14

Les batalles radiofòniques del periodisme esportiu de finals dels anys 80 i principis dels 90 inspiren aquesta comèdia dramàtica sobre egos i ambicions, creada per Cristóbal Garrido i Adolfo Valor (‘Cuerpo de élite’). ‘El Cóndor’ (Javier Gutiérrez), un veterà periodista rei de les ones, manté una cruenta rivalitat amb el jove ‘Jota’ Montes (Miki Esparbé), un col·lega que es va formar professionalment sota la teva tutela, però amb una visió molt diferent del periodisme.

HALSTON


Netflix. Dia 14

El prolífic Ryan Murphy torna a estrenar minisèrie a Netflix després de ‘The politician’, ‘Ratched’ i ‘Hollywood’. Aquí furga en la biografia d’un dels dissenyadors de moda més cèlebres, Roy Halston Frowick. Es va fer famós quan va començar a vestir estrelles com Elizabeth Taylor, Lauren Bacall, Liza Minnelli, i va crear un imperi mundial associat al luxe. Ewan McGregor es posa a la pell del protagonista en la seva primera col·laboració amb el creador d’‘American horror story’.

THE UNDERGROUND RAILROAD


Amazon Prime Video. Dia 14

L’oscaritzat Barry Jenkins (‘Moonlight’, ‘El blues de Beale Street’) adapta la novel·la homònima de Colson Whitehead, basada en una història real: la de la xarxa de rutes secretes i refugis que van utilitzar els esclaus afroamericans del sud dels EUA per escapar als estats lliures i el Canadà. La protagonista, la jove Cora (Thuso Mbedu), haurà d’esquivar un perillós caçarecompenses en la seva fugida de la plantació.

EL VECINO


Netflix. Dia 21. Temporada 2

L’adaptació del còmic homònim de Santiago García i Pepo Pérez torna amb una segona temporada en què tindrem Titán per partida doble. ¿La raó? L’alcaldessa de Madrid contracta l’actor Fran Perea perquè faci del superheroi, potenciant així la candidatura de la ciutat com a pròxima seu dels Jocs Olímpics. El primer sorprès serà l’autèntic ciutadà que s’amaga rere la disfressa, Javier (Quim Gutiérrez). La sèrie utilitzarà el passat de Perea a ‘Los Serrano’ per a algunes bromes.

EL MÉTODO KOMINSKY


Netflix. Dia 28. Temporada 3 (última)

Chuck Lorre (‘Dos hombres y medio’, ‘The Big Bang theory’, ‘Mom’) torna a treure el suc a la vellesa en la tercera i última temporada de la seva sèrie més personal. El problema és que faltarà un dels puntals de la trama, Alan Arkin, que va revelar fa uns mesos que no tornaria a interpretar l’incisiu Norman. El que sí que hi serà és l’altre xacrós protagonista, el professor d’interpretació Sandy Kominsky (Michael Douglas). I Kathleen Turner, que va participar en un capítol en el paper de l’exdona de Sandy, tornarà a reaparèixer per complicar-li la vida.

PAROT


Amazon Prime Video. Dia 28

Espanya, 2013. Després de l’anul·lació de la doctrina judicial Parot, desenes de presos (violadors, pederastes...) van ser posats en llibertat, cosa que va desencadenar la crítica social. Quan alguns dels excarcerats van començar a aparèixer assassinats de la mateixa forma en què ho van ser les seves víctimes, dos policies (Adriana Ugarte i Javier Albalá) començaran a investigar. Però ella està més implicada en el cas del que semblava al principi.

ALTRES ESTRENES I TORNADES

THE COMMONS: ÚLTIMA ESPERANZA. Dia 1. AXN Now. Estrena: Una parella de científics busquen una vacuna per a un virus que està afectant gran part de la població.

THE GIRLFRIEND EXPERIENCE. Dia 2. Starzplay. Temporada 3. La sèrie torna a submergir-se en les relacions entre les ‘escorts’ de luxe i els seus clients en un món altament tecnològic.

POSE. Dia 3. HBO. Temporada 3 (última). Més ficció de Ryan Murphy, un dels homes que més visibilitat ha donat a la comunitat LGTBIQ+ en les seves sèries, aquí cocreador juntament amb Brad Falchuk i Steven Canals. El 1994, la Blanca lluita per equilibrar ser mare amb tenir parella i la seva nova feina com a assistent d’infermera. 

LEGENDS OF TOMORROW. Dia 3. HBO. Temporada 6. L’‘spin-off’ d’‘Arrow’ i ‘The Flash’.

CONSTANCE MEYER: JUEZA EN PRÁCTICAS. Dia 3. Paramount. Estrena: Després de ser empresonada per error, una dona de 50 anys decideix treure’s la carrera de Dret i ser la becària de Frédéric Filiponi, un estricte jutge.

UNA CONSPIRACIÓN SUECA. Dia 4. Filmin Estrena: Comèdia conspiranoica que beu de les teories sobre el misteriós assassinat d’Olof Palme, plena de personatges ambigus i situacions rares. Millor Sèrie de Serielitzats Fest 2020.

STAR WARS: LA REMESA MALA. Dia 4. Disney+. Estrena: Sèrie animada de l’univers ‘Star Wars’. Està protagonitzada per un singular esquadró de clons que va aparèixer per primera vegada a ‘Star Wars: Las Guerras Clon’. Tenen una habilitat excepcional que els converteix en soldats molt efectius.

DC LEGENDS OF TOMORROW. Dia 4. HBO. Temporada 6

SELENA, LA SÈRIE. Dia 4. Netflix. Temporada 2. Continuació de la biografia de la malaguanyada cantant.

HARROW. Dia 5. AXN. Temporada 3. Un metge forense es dedica a resoldre casos molt rars.

X COMPANY. Dia 6. AXN. Temporada 2. Drama d’espionatge ambientat en la Segona Guerra Mundial i inspirat en fets reals.

MYTHIC QUEST. Dia 7. Apple+. Temporada 2. Comèdia ambientada en el món de la creació de videojocs, servida pels creadors de ‘Colgados en Philadelphia’.

GIRL FROM NOWHERE. Dia 7. Netflix. Temporada 2. Una jove estudiant tailandesa desempolsega els secrets d’alumnes i professors del seu institut.

ESTACIÓ 19. Dia 7. Disney+. Temporada 4. Les vides d’uns heroics bombers de Seattle.

BLINDSPOT. Dia 7. HBO. Temporada final. Una dona amb amnèsia té el cos ple de tatuatges amb codis ocults.

LA MENTIDA. Dia 11. Cosmo. Estrena: Inspirada en el cas real de Christian Iacono, alcalde de Vence, als Alps Marítims, que va portar la seva vida a la novel·la ‘Le Mensonge’. Daniel Auteuil interpreta un prestigiós polític la vida del qual s’enfonsa quan el seu net l’acusa de violació.

FRAGILE. Dia 11. Filmin Sèrie canadenca que ens submergeix en una espiral de secrets arran de la misteriosa mort de dos amics.

LA FAMÍLIA UPSHAW. Dia 12. Netflix. Estrena: Una família afroamericana de classe treballadora d’Indiana lidia amb les dificultats quotidianes.

PASIÓN RIVAL. Dia 13. Sundance TV. Estrena: Una política socialista danesa comença a sortir amb un prometedor membre de les joventuts del partit liberal.

LOVE, DEATH & ROBOTS. Dia 14. Netflix. Temporada 2. Noves històries animades futuristes.

HIGH SCHOOL MUSICAL: THE MUSICAL. THE SERIES. Dia 14. Disney+. Temporada 2. El ‘remake’ en versió sèrie de la primera pel·lícula musical de Disney Channel.

CICLOS. Dia 14. Apple+. Temporada 2. Les desaventures d’una parella de pares adoptius.

LOS SIMPSON. Dia 14. Disney+. Temporada 32.

RUN THE WORLD. Dia 16. Starzplay. Estrena: L’amistat infrangible de quatre dones de Harlem. 

DARK WOODS. Dia 18. Cosmo. Estrena: Inspirada en un crim real sense resoldre durant gairebé 30 anys, la sèrie se centra en la desesperada recerca de la germana desapareguda d’un oficial de policia.

WISTING. Dia 18. Filmin Un assassí en sèrie fugat dels Estats Units atemoreix tot Noruega en l’adaptació de la saga de novel·les de Jørn Lier Horst, amb Sven Nordin (‘Valkyrien’) en el paper de l’inspector William Wisting.

¿QUIÉN MATÓ A SARA? Dia 19. Netflix. Temporada 2. Nous episodis de la sèrie mexicana revelació de Netflix.

SPECIAL. Dia 20. Netflix. Temporada 2. Un home gai amb paràlisi cerebral vol començar de zero amb l’esperança de portar la vida que sempre ha volgut.

TÁNDEM. Dia 20. Cosmo. Temporada 5. Un exmatrimoni de policies de Montpeller han de treballar junts.

MODOCK. Dia 21. Disney+. Estrena: Nova sèrie d’animació sobre un superdolent vingut a menys que s’enfronta a la crisi de la mitjana edat.

BUSCARSE LA VIDA EN BROOKLYN. Dia 24. Movistar Series. Estrena: Comèdia semiautobiogràfica, basada en una ‘webserie’, sobre dos amics, Dan i Kevin, que lluiten per tirar endavant al barri de Flatbush, Brooklyn. Està creada i protagonitzada per dues promeses de la comèdia en viu: Dan Perlman i Kevin Iso.EN TERAPIA. Dia 24. HBO. Temporada 4. Uzo Aduba pren el testimoni de Gabriel Byrne com la terapeuta protagonista d’una sèrie que es desenvolupa ara a Los Angeles. Els problemes que afecten el seu trio de pacients són molt actuals, com la pandèmia i els recents canvis socials i culturals, mentre la protagonista s’enfronta als seus propis conflictes personals.

MASTER OF NONE. Dia 23. Netflix. Temporada 3. L’humorista Aziz Ansari, que va saltar a la fama pel seu paper en la guardonada sèrie ‘Parks and Recreation’, és el protagonista, guionista i director d’aquesta sèrie còmica inspirada en anècdotes de la seva vida.

BLACK MONDAY. Dia 24. Movistar Series. Temporada 3. Don Cheadle (‘House of Lies’, ‘Iron Man’), Andrew Rannells (‘Girls’) i Regina Hall (‘Black-ish’, ‘Insecure’) protagonitzen aquesta comèdia irreverent que s’acosta des de l’humor més negre i agosarat al despietat món dels ‘traders’ de Wall Street en plena crisi del 1980. 

LAËTITIA O EL FIN DE LOS HOMBRES. Dia 25. Filmin Estrena: L’oscaritzat Jean-Xavier de Lestrade (‘La vida de Manon’, ‘The Staircase’) reconstrueix de forma minuciosa un crim que va commoure tot França el 2011: l’assassinat de Laëtitia Perrais, de 18 anys, a La Bernerie-en-Retz, a l’oest del país.

TERAPIA DE PAREJAS. Dia 26. Movistar Seriesmanía. Temporada 2. Sèrie documental que obre la porta als intensos (i autèntics) conflictes de diverses parelles, gravats durant vuit mesos de sessions.

MR. INBETWEEN. Dia 26. HBO. Temporada 3. Un assassí a sou intenta compaginar la seva vida professional amb la personal.

LUCIFER. Dia 28. Netflix. Temporada 5B. El diable reconvertit en restaurador a Los Angeles.

PANIC. Dia 28. Amazon Prime Video. Estrena: Lauren Oliver porta a la petita pantalla el seu ‘best-seller’ homònim, sobre un grup d’estudiants de Texas que, cada any, competeixen en una sèrie de desafiaments amb molts diners en joc.

REBEL. Dia 28. Disney+. Krista Vernoff (‘Anatomia de Grey’, ‘Estación 19’) està darrere d’aquesta sèrie inspirada en la història d’Erin Brockovich, la dona que ja va interpretar a la gran pantalla Julia Roberts. Aquí l’encarna Katey Sagal (‘Matrimonio con hijos’) i la secunden John Corbett (‘Sexo en NuevaYork’) i Andy García.

Notícies relacionades

ROBOT CHICKEN. ESPECIAL ARCHIE CÓMICS. Dia 28. HBO. Animació d’Adult Swim.

BIRDGIRL. Dia 30. HBO. Estrena: Sèrie d’animació d’Adult Swin, en la qual Birdgirl ha de combinar les seves tasques de superheroïna amb les seves noves funcions com a directora de l’empresa del seu pare.