TU I JO SOM TRES

«¡Jesús, cuida’t dels taurons!»

«¡Jesús, cuida’t dels taurons!»
2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Noves turbulències de signe polític a TVE. Dijous passat va haver de reunir-se d’urgència el Consell d’Informatius d’aquesta corporació televisiva per donar empara als seus companys dels telenotícies davant els últims atacs que han rebut des de diferents formacions sindicals i polítiques. Des de CCOO els acusen, advertint en una nota informativa: «Telenotícies de TVE, periodisme contra Pablo Iglesias i Unides Podem». Considera aquest sindicat, i per extensió el partit morat, que des dels Telenotícies se’ls dona poc minutatge, a més de no reflectir bé els seus missatges polítics.

Curiosament també s’han queixat representants polítics d’altres partits. És el cas del nou fitxatge del PP Toni Cantó, que a ‘La hora de la 1’ va acusar TVE de ser una tele sanchista (aquí els ho vaig explicar el passat 9 d’abril), i resulta que també a Vox estan indignats amb TVE perquè consideren que a Santiago Abascal en els telenotícies el treuen molt poquet.

El Consell d’Informatius, en aquesta reunió extraordinària de dijous, va defensar la tasca i professionalitat dels seus companys i va considerar gravíssimes aquestes ingerències que només pretenen pressionar i condicionar la seva llibertat en aquesta «bipolar voràgine en la qual se’ls acusa des dels dos flancs ideològics». Està ben vista l’advertència del Consell: si resulta que l’esquerra i la dreta estan enrabiats amb els telenotícies perquè no els fan al seu gust, potser és que ho estan fent de meravella.

Notícies relacionades

Ben mirat aquí el que passa és que la campanya per Madrid està provocant gran nerviosisme en els partits polítics que competeixen, i pegar el missatger sembla ser que és en l’únic que coincideixen. 

Des del meu punt de vista no crec que Unides Podem estigui maltractat a TVE. Al programa diari ’Las cosas claras’, per exemple, els tenen un enorme carinyo. Els treuen amb gran devoció gairebé cada dia. Dijous Jesús Cintora va fer una altra entrevista a Pablo Iglesias, una d’aquestes trobades a la carta on l’entrevistat es llueix. I al final, a l’acomiadar-se, Iglesias va exclamar: «Jesús, ¡cuida’t dels taurons!». Va ser un consell dit en to molt ‘compiyogui’. No va concretar a quins taurons es referia, però ja que és Podem la que està molesta amb TVE, potser estava intentant alertar Cintora sobre els seus propis companys dels telenotícies. ¡Ah! El clima que hi ha actualment a TVE deu ser per calçar-se.