TU I JO SOM TRES

Un ‘reality’ sense banyes no té futur

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

En vista de l’èxit que sempre aconsegueix Tele 5 amb el seu festival cornúpeta del Carib (‘La isla de las tentaciones’), el grup Atresmedia ha decidit explorar aquest tipus de ‘reality’ per veure si també triomfen.

I han col·locat Cristina Pedroche al capdavant d’una escuma que porta per títol ‘Love Island’. Des del meu punt de vista ho tenen cru. No és perquè la selecció de colomins i pipiolis que han ficat en una mansió enjardinada i amb piscina no sigui espectacular. Elles i ells s’esforcen a mostrar-nos els seus cossos amb voluptuositat magnífica. Molt tanga, molt banyador, molt tatuatge i calcomania. Per aquest costat... ¡formidable! Un colossal i, en el fons, ingenu aparador de carns a la vista.

El problema és que en aquesta variant d’Atresmedia els concursants arriben solters. Solts. Sense compromís. No són parelles que cal destruir a base de posar-se les banyes per provocar escenes terribles. Aquí no hi ha aquell esgarrifós crit d’un concursant de Tele 5, aquell dolorosíssim esgarip del cornúpeta Cristopher clamant com un gemec: «¡Estefaníaaaa!». És a dir que a aquest ‘Love Island’ d’Atresmedia li falta la crueltat habitual de Tele 5. Diran vostès que és una sort. S’equivoquen. El primer manament del negoci televisiu sense escrúpols és que no te la pots agafar amb paper de fumar: o vas a totes, o sucumbeixes.

Notícies relacionades

L’imperi Mediaset ha marcat estil. Ha acostumat l’audiència a l’espectacle de la banya. Com més dolor, vergonya i canallades pateix el cornúpeta, més audiència aconsegueixen. A aquesta fórmula ‘light’ d’Atresmedia li veig poc futur. Per això l’emeten a Neox i Mega, subcadenes experimentals del grup.

El programa per lligar que continua triomfant molt és ‘First dates’ (Cuatro). Ara celebren els seus cinc anys de vida i per fer-ho ha aparegut el famós ‘youtuber’ i ‘streamer’ Ibai Llanos. En principi la seva intervenció ha consistit a ser comentarista. Mirava les parelles que el programa conformava i donava la seva opinió. Però en un moment donat va confessar que la seva vida sentimental no funciona com deuria. Llavors Carlos Sobera el va emplaçar perquè tornés un altre dia, així li tindria preparada una mitjana taronja al seu gust. ¡Ahh! La vida és paradoxal. El gran triomfador de la xarxa, amb més de cinc milions de fans que l’adoren i el segueixen, haurà d’acudir a la tele per mitigar la seva soledat i el seu infortuni.