COMUNICADORA AMB NOVETAT

Tania Llasera: «Es que no li puc caure bé a tothom»

La presentadora basca publica ‘La vida a mordiscos’, un llibre de receptes familiars escrit durant el confinament

Tania Llasera: «Es que no li puc caure bé a tothom»
3
Es llegeix en minuts

Tania Llasera acaba de publicar el seu primer llibre de cuina, ‘La vida a mordiscos’, un receptari per a ‘cuiners rebels’ a qui els agrada experimentar entre fogons. Unes receptes de les qual la comunicadora ha estat presumint d’un temps ençà a les seves xarxes socials, deixant clar la bona mà que té també com a xef.

«És un llibre de receptes de la meva família, de tota la vida a més de receptes per a la vida. És el meu llibre més personal, no només té els meus propis dibuixos, les meves fotos, el text i fins i tot les fotos de la recepta són meves, fetes a la meva cuina, no hi ha llibre més personal que aquest», ha confessat la presentadora basca de 41 anys en una xerrada amb Efe.

Un manual que Tania va escriure durant el confinament tancada a casa seva amb el seu marit i els seus dos fills (Pepe, de 5 anys, i Lucía, de 3), «vaig haver d’esgarrapar minuts al dia, no va ser fàcil, però el ser a casa va propiciar que ho fes», i que està basat principalment en les receptes familiars i en la seva evolució personal dels últims anys.

Família bicultural

«Al ser una família bicultural –basca i britànica– totes les receptes són una barreja, com jo. Hi ha el marmitako, que és basc, que el fa la meva mare, i després el chilli amb carn, que és més americà, i aquest tipus de menjar anglès que et ve de gust. Hi ha molta cuina que va bé per a l’ànima», assegura Llasera sobre aquest tema. 

Al llibre, Tania també fa referència a l’etapa en què va deixar de fumar, cosa que li va provocar un augment de pes. «Vaig escriure el llibre quan vaig agafar les regnes de la meva alimentació. Vaig començar amb no sé quantes talles més de la que tinc ara mateix i es veu l’evolució en el llibre, com al final començo a dejunar i canvio de pes. No em tanco a res, en aquest llibre no callo res, es veu el meu corrent de pensament», confessa la presentadora de ‘Como sapiens’, per incidir, «no entenc escriure un llibre sense despullar-me una miqueta».

«No entenc escriure un llibre sense despullar-me una miqueta»

Dejuni i exercici

El dejuni, «em fa una mica de por aconsellar, però el dejuni intermitent a mi em funciona i sempre amb seguiment mèdic», i l’esport «entreno tres vegades a la setmana, passejo, he començat a meditar en el confinament i fer una mica de ioga, em va molt bé», són altres aspectes en els quals incideix Llasera en el seu llibre. 

En la xerrada, Tania comenta sobre la versió més negativa de les xarxes socials i que ella ha patit en primera persona. «Treballar a la televisió m’ha ajudat molt, tinc una edat i un bagatge que sé que no li puc caure bé a tothom, sempre hi haurà gent a qui li caiguis fatal. Jo ho porto bé», assegura.

Un bagatge en el qual la seva família té un pes molt important: «Vinc d’una família nudista, una mica diferent, només que tu estiguis còmoda en el teu cos i estar despullada sense donar-li més valor ja és una bona base per després, quan tens canvis de físic com he tingut jo o quan tens crítiques el teu físic», assenyala al respecte.

Crítiques a les xarxes

Notícies relacionades

Unes crítiques, en algun cas ferotges, que Llasera va patir especialment el 2014 quan va augmentar de pes notablement. «La gent em va fer una espècie d’abans i després quan em vaig engreixar, si a mi no m’importa, si em veig millor i estic intentant quedar-me embarassa, ¿què t’importa a tu? Això va ser el que realment va crear una revolució, estic més grassa i què, quin és el problema, allà va començar tot», recorda.

Sobre els seus futurs projectes Tania explica que està escrivint un nou llibre «sobre el cos femení», una cosa sobre la qual la comunicadoar creu que és molt necessari i important parlar.