Estat no reconegut

ERC i JxCat pregunten al Govern per l’Espanya-Kosovo a TVE

  • Els partits nacionalistes qüestionen la retransmissió del partit de futbol, en què es parlava de «federació»

  • Pregunten per l’estatus de les seleccions catalanes

ERC i JxCat pregunten al Govern per l’Espanya-Kosovo a TVE
1
Es llegeix en minuts

ERC i Junts per Catalunya (JxCat) han registrat una sèrie de preguntes al Govern en el Congrés i Senat inquirint-lo sobre la retransmissió a TVE del partit entre Espanya i Kosovo, en la qual afirmen que es van utilitzar «subterfugis per evitar esmentar el país que representaven els jugadors de Kosovo».

JxCat ha registrat en la Mesa del Congrés diverses preguntes al respecte al considerar que en la retransmissió hi va haver «manipulacions periodístiques» amb l’objectiu de «menysprear l’equip nacional kosovar per raons polítiques». Espanya és un dels cinc països de la Unió Europea que no reconeix la sobirania de Kosovo, declarada unilateralment el 2008.

Les preguntes escrites que JxCat formula al Govern són sobre la identitat de l’encarregat de dissenyar la cobertura informativa del partit i també pregunten per l’estratègia de comunicació d’un partit en el qual la formació creu que «es va alterar el marcador facilitat pel senyal internacional del partit, de manera que les inicials de Kosovo es mostressin en minúscules». També s’interessa sobre el motiu pel qual els periodistes de la televisió pública «van evitar tota referència a la ‘selecció de Kosovo’, en un clar exercici de manipulació periodística», diuen.

Seleccions catalana i basca

En altres preguntes registrades al Senat, ERC també es refereix a la manera en què els comentaristes van parlar de la selecció kosovar: «¿Creu el Govern que parlar de ‘Federació de Futbol de Kosovo’ o ‘territori de Kosovo’ per evitar dir Kosovo no li resta serietat internacional?», inquireix el partit independentista.

I afegeix que «si el Govern no considera Kosovo com un estat independent però sí que ha jugat un partit oficial FIFA contra ells, ¿es planteja el Govern reconèixer l’oficialitat de les seleccions catalana i basca?».

Notícies relacionades

El partit es va disputar dimecres a l’estadi de La Cartuja, a Sevilla, i s’hi van sentir els himnes per la megafonia de l’estadi, sense públic pels protocols sanitaris. La Federació de Futbol de Kosovo (FFK) va informar el 10 de març que se celebraria amb normalitat després que se’ls assegurés que s’aplicarien les normes de la UEFA i la FIFA per a partits oficials, cosa que implica que podrien utilitzar els seus símbols nacionals.