TU I JO SOM TRES

Tele-5 intenta rentar-se utilitzant el feminisme

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Una altra jugada mestra de l’imperi Mediaset. Negoci i rentat d’imatge en una mateixa tacada. Cal descobrir-se. Anem primer al contingut d’aquest últim gran cop televisiu.

El testimoni que Rocío Carrasco ha gravat per a Tele-5 ha sigut demolidor. Aquest diumenge a la nit ens han presentat dos dels diversos capítols que emetran pròximament.

Rocío ens ha explicat el calvari al qual ha sigut sotmesa durant anys per part del seu exmarit Antonio David Flores. Anys de violència, de maltractament psicològic, de contaminació del cervell dels seus fills. «Em deia filla de puta te’ls trauré [...] Ha aconseguit treure-me’ls, i ha aconseguit que m’odiïn, que és més malvat encara». Després ens van llegir tuits de persones rellevants, com el de la ministra Irene Montero, expressant el seu més absolut recolzament a Rocío. Amb aquest primer documental Tele-5 va registrar puntes d’audiència del 52% i més de cinc milions d’espectadors.

Un absolut èxit televisiu. Anem ara al disseny d’aquesta operació per part de Tele-5. Després de molts anys finançant aquesta cadena a Antonio David Flores, contractant-lo en diferents programes (‘Sálvame’, ‘GH Vip’, ‘Deluxe’, ‘Supervivientes’...), perquè anés atacant la seva exdona i creant aquest relat que ara es denuncia, de sobte Tele-5 canvia, abomina qui ha estat impulsant durant anys –i fent amb ell un negoci magnífic– i enarbora ara la bandera del feminisme bolcant-se en favor de Rocío. ¡Ah! Gran estratègia.

Notícies relacionades

Amb el cas Carlota Prado encara en els tribunals –la jove presumptament violada a ‘Gran Hermano’, programa que Tele-5 té congelat per la fuga d’anunciants– més el que acaba d’ocórrer amb un tal Carlos, contractat com a temptador a ‘La isla de las tentaciones’ i recentment detingut per abusos sexuals, amb aquest panorama a Tele-5 han vist que el seu negoci dels ‘realitys’ perilla. I han construït aquesta operació de maquillatge utilitzant el feminisme. I moltes feministes de bona fe han picat aquest ham, amb gran alegria de Tele-5. 

Ni una paraula, ni un adjectiu, he col·locat sobre Rocío Carrasco. És una de les víctimes. El seu cas només hauria de ser abordat de nou en tribunals de justícia amb garanties. Aquí els adjectius cal col·locar-los sobre el tinglado televisiu. Un tinglado que fa anys que demostra que el feminisme els importa un pito. Als seus programes i ‘realitys’ em remeto.