De viatge per les Terres Altes

Sam Heughan (’Outlander’) descobrirà Escòcia a Movistar

L’actor recorrerà la seva terra natal a la ‘road trip ‘’ ‘Men in kilts’

Sam Heughan (’Outlander’) descobrirà Escòcia a Movistar
2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Sam Heughan, el protagonista d’Outlander, tornarà a posar-se molt aviat la tradicional 'kilt', la faldilla escocesa que tant ha luït a la sèrie basada en la saga de novel·les de Diana Gabaldon. I no només per rodar la sisena temporada de la tòrrida ficció (ja en marxa) i una setena de ja confirmada, sinó per descobrir a l’audiència les tradicions i la cultura de la seva estimada Escòcia natal a ‘Men in kilts’, una espècie de ‘road trip’ que Movistar Series estrenarà el pròxim 9 d’abril.

Al costat d’un altre dels seus companys d’‘Outlander’, Graham McTavish (que durant els primers anys de la sèrie va donar vida a l’oncle de Jamie Fraser, Douglas MacKenzie), el marit televisiu de la resolta Claire (Caitriona Balfe) recorrerà en caravana els racons més emblemàtics d’Escòcia Des dels paratges de Glencoe, testimonis de l’enfrontament més gran entre clans, fins a Inverness i el lloc de la històrica batalla de Culloden (tan important a la sèrie), en el seu viatge reconnecten amb les arrels de la seva terra natal i la seva gent: la pesca, la gastronomia, el folklore, l’esport, l’agricultura, la majestuositat de les ‘highlands’, la tradició i la diversitat dels seus habitants.

Com no podia ser de cap altra manera, no faltarà el maridatge amb un bon whisky, tenint en compte que Heughan també es va llançar fa uns anys a la producció del típic licor llançant una ampolla amb el nom amb què anomena de manera carinyosa la seva dona en la sèrie, ’Sassenach’ (que vindria a ser ‘anglesa’ o ‘estrangera’).

Notícies relacionades

«És un viatge per carretera per Escòcia explorant els seus clans i la seva cultura, amb molta música i convidats en cada episodi. Espero que la gent aprengui coses amb nosaltres», recalcava el 2019 Heughan a EL PERIÓDICO durant el rodatge de la cinquena temporada d’‘Outlander’ a Escòcia, tot i que la trama ja havia portat la família a la Carolina del Nord (EUA) de finals del segle XVIII, uns anys abans de l’esclat de la guerra de la Independència americana.

La sisena temporada de la sèrie, amb Jaime i Claire veient créixer el seu net i tornant a plantejar-se un nou viatge en el temps per salvar la família, es troba actualment en fase de rodatge. La cadena Starz també ha confirmat que hi haurà una setena tanda d’episodis, que a Espanya s’estrenaran a Movistar.