Decisió popular a TV-3

‘Batalla monumental’ elegeix el guanyador a la gran final de diumenge

El programa ‘Tot es mou’ anunciarà aquest dijous l’últim dels sis candidats finalistes

2
Es llegeix en minuts

La gran final de ‘Batalla monumental’ arriba aquest diumenge (22.05 hores) a TV-3 amb la decisió definitiva entre els sis finalistes que l’audiència ha elegit a partir dels 12 monuments que el programa ha presentat a cada capítol. Serà en una emissió en directe des del Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Barcelona, presentada per Roger de Gràcia. L’acompanyaran els dos reporters del programa, Candela Figueras i Ivan Medina, que exposaran els arguments a favor de cada monument, amb convidats i experts que ajudaran l’audiència a prendre la decisió final.

La vetllada comptarà amb la presència d’un convidat especial vinculat a cada un dels monuments finalistes. Entre les cares conegudes que participaran en la final hi figura l’actor Fermí Fernàndez, que defensarà la Tarraco romana; l’actriu cardonina Laia Fontan, que donarà tot el seu recolzament al castell de Cardona; la periodista Laura Fa, partidària del monestir de Sant Pere de Rodes; el periodista Xavier Graset, amb el monestir de Poblet; l’arquitecta Benedetta Tagliabue, amb el Recinte Modernista de Sant Pau, i un convidat que representarà el guanyador de la batalla de catedrals, que es coneixerà demà. Tots hi posaran el seu gra de sorra per mirar de decantar les votacions del públic, que és qui tindrà l’última paraula a l’hora de triar el monument favorit.

Durant l’emissió en directe, l’audiència podrà votar a través de l’aplicació de TV-3 i de la web del programa a ‘tv3.cat/batalla’. Des del MNAC, Roger de Gràcia anirà seguint en directe l’evolució de les votacions i anirà descartant els monuments menys votats fins a saber el guanyador de la gran final de ‘Batalla monumental’.

Sisè finalista

Aquest dijous, a ‘Tot es mou’ es farà públic l’últim finalista, que l’audiència haurà elegit entre la catedral de Girona i la Seu Vella de Lleida. Serà el sisè monument que s’afegirà als cinc candidats escollits fins ara: el conjunt arqueològic de Tarraco, el castell de Cardona, el monestir de Sant Pere de Rodes, el Recinte Modernista de Sant Pau i el reial monestir de Poblet.

Notícies relacionades

El programa, que ha escollit els sis monuments finalistes setmana rere setmana amb els vots de l’audiència, ha aconseguit un gran èxit de participació des de l’estrena. Durant les sis setmanes d’emissió, s’han superat les 150.000 votacions per part dels espectadors, una xifra que converteix aquesta acció de participació digital en una de les que ha tingut més èxit de TV-3. A més, el programa suma 45.000 seguidors a les xarxes socials de @ BatallaTV3.

Una vegada es faci públic el monument guanyador, després de l’emissió de la final, TV-3 emetrà un capítol especial, titulat ‘L’altra cara de la batalla’, que mostrarà imatges inèdites del rodatge i les fallades més gracioses dels seus presentadors, que durant sis programes han mostrat els monuments més espectaculars del territori: les restes arqueològiques d’Empúries i de Tarraco, el castell de Miravet i el castell de Cardona, l’església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, la Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.