Tu i jo som tres

El telèfon d’Illa es fon amb el de Gila

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Fins i tot sent el guanyador de les eleccions, el que ha obtingut més vots que cap, veig que a TV-3 certifiquen que l’anomenat ‘efecte Illa’ s’ha extingit. En el ‘TN migdia’ d’avui mateix, en connexió amb Madrid, informaven de la primera valoració que acabava de fer Pedro Sánchez sobre el resultat electoral, i ens advertien que una cosa és el que diuen en públic i una altra la que diuen en privat.

I asseguraven: «En privat els entorns del Govern espanyol donen per fet que Pere Aragonès serà el futur president de Catalunya». No els trec la raó. És molt possible que la cosa acabi així. A la trinxera pseudohumorística de l’‘Està passant’ també incidien en el mateix: van dibuixar una vinyeta digital en la qual es veia Salvador Illa desplomant-se des del balcó, i caient de morros contra el terra. Va quedar fet una sopa. I rubricaven el gag dient; «¡De l’efecte Illa, a l’efecte papilles!».

Seria interessant que algú ens fes també una crònica, i alguna vinyeta o ‘esquetx’ divertit, des del mateix artefacte de Sant Joan Despí. Ens explica l’espia que el meu canari flauta Papitu té allà que hi ha excitació i nerviosisme en alguns. Circulen comentaris, en privat, sobre com els afectarà el nou repartiment de TV-3.

Notícies relacionades

Fins ara la via Waterloo era paraula de Jesucrist. Ara, amb un president de la Generalitat d’ERC, i no de Junts, s’haurà de redecorar almenys un parell o tres de despatxets, inquilins inclosos. També alguns devots temples de la casa, amb els seus corresponents predicadors i escolans. La religió pot ser que sigui gairebé la mateixa, o molt semblant, però els sagraments i la idolatria hauran de canviar, poc o molt. Serà apassionant assistir al contorsionisme que allà es produirà. Els telèfons ja deuen estar traient fum.

Parlant de l’art del telèfon a casa ens ha agradat la fusió que ha realitzat a ‘Late motiv’ (M+) l’excel·lent còmic Raúl Pérez. Ha transformat Illa en Gila. Trucava per telèfon i deia: «¿Hi ha els independentistes? ¡Que s’hi posin!». No hi va haver manera. Amb els de Cs va ser encara pitjor: li va dir la telefonista que no en queda ni un, que tots són a Vox. ¡Ahh! Això del telèfon és fonamental. No només per a les filigranes pactistes polítiques. Per mantenir-se i sobreviure a TV-3 s’ha de saber bé a qui es diu. I procurar que no et punxin, que després et queda la cara com un arc de Sant Martí.