Guaperes de moda en la sèrie de Netflix

Regé-Jean Page, el ‘sex symbol’ canalla que arrasa a ‘Els Bridgerton’

Ben plantat, misteriós, fogós i disposat a ensenyar els seus pectorals a la primera de canvi, el personatge s’ha ficat el públic a la butxaca

Regé-Jean Page, el ‘sex symbol’ canalla que arrasa a ‘Els Bridgerton’
4
Es llegeix en minuts
Beatriz Martínez
Beatriz Martínez

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

Des de la seva estrena durant els dies nadalencs, la sèrie de Netflix ‘Els Bridgerton’ s’ha convertit en un autèntic fenomen popular. Al principi es va destacar la seva aposta per la diversitat racial en una ficció d’època dins de l’encotillada alta societat britànica. Però el que de veritat ha enganxat l’audiència, a més de conèixer la identitat de la misteriosa Lady Whistledown, té a veure amb una cosa molt més bàsica: la química entre el duc de Hastings i Daphne Bridgerton i les intrigues que es generen al seu voltant, les seves miradetes a les festes, els seus fregaments dissimulats i la seva posterior eclosió sexual en escenes d’alt voltatge eròtic festiu. Qui hagi vist la sèrie sabrà que mai una ‘marxa enrere’ ha generat tanta tensió argumental, mai l’esperma d’un personatge va ser tan important.

¿I qui ha sigut el responsable de proporcionar-nos tots aquests bons moments? Regé-Jean Page, àlies Simon Basset, un personatge amb un punt canalla, però també turmentat i romàntic. Una versió contemporània del Mr. Darcy d’‘Orgull i prejudici’ o de Mr. Knightley a ‘Emma’.

Les sèries de Shonda Rhimes, com a ‘Anatomía de Grey’, sempre s’han caracteritzat per descobrir nous talents. ‘Els Bridgerton’ està plena d’apostes en aquest sentit. La majoria dels protagonistes són rostres poc coneguts per la gran audiència, ja tinguin més o menys trajectòria a la seva esquena. Per això la irrupció de Regé-Jean Page ha causat tant impacte. El seu personatge està fet a la mida de les circumstàncies: ben plantat, misteriós, fogós i disposat a treure’s la samarreta i ensenyar els seus pectorals a la primera de canvi.

El duc de Hastings ha aconseguit generar un consens en la seva consideració de sex-symbol gairebé de manera immediata. Però ¿qui és Regé-Jean Page?

Està a punt de complir 33 anys i es va criar a Zimbàbue fins als 14 anys, on la seva mare exercia d’infermera (el seu pare era un predicador anglès) i té tres germans, mestissos com ell. Quan es va traslladar a Londres a viure amb la seva família es va convertir en un adolescent inadaptat, no aconseguia encaixar en l’ambient i la música i la interpretació es van convertir en les seves taules de salvació. Va muntar un grup punk, però més important va ser la seva matriculació a la British National Youth Theatre mentre estudiava enginyeria de so. Al principi per a ell actuar era només un ‘hobby’, però a l’escola li van ensenyar disciplina i a disfrutar realment amb el que feia. Després de dos anys d’audicions, va ser acceptat al Drama Centre de Londres, d’on han sortit noms com els de Paul Bettany, Tom Hardy o Michael Fassbender.

Els seus primers anys de vivències al continent africà van servir per prendre consciència de quina era la seva posició al món i la complexitat del concepte d’identitat, una cosa que es va intensificar quan es va traslladar a viure el Regne Unit. «Em va resultar molt útil créixer en els marges del món perquè em va fer més observador a l’hora d’adonar-me de les injustícies i desigualtats. Saps perfectament que no ets el centre de l’univers», va declarar en una entrevista a la revista ‘Interview’ el 2016 quan encara era un desconegut.

El seu primer treball com a actor va ser a l’obra ‘The History Boys’ i a partir de l’any 2005 va començar a tenir petits papers en sèries de televisió fins que va aconseguir un personatge recurrent a ‘Waterloo Road’, un drama escolar de la BBC. Poc després arribaria la minisèrie ‘Raíces’, adaptació de la gran novel·la d’Alex Haley que comença amb Kunta Kinte per narrar la història de la seva família, en la qual va encarnar Chicken George.

Notícies relacionades

Va ser llavors quan va captar l’atenció de Shonda Rhimes, que el va fitxar per a ‘For The People’ (2017) ...i allà va començar tot. En menys d’un mes, Regé-Jean Page ha arribat a una fama planetària (a Instagram ha passat de tenir 20.000 seguidors a més de 3,5 milions en temps rècord) i fins i tot s’ha situat a les quinieles per convertir-se en el nou James Bond. No seria cap bogeria que fos el nou elegit, de fet, tindria tot el sentit del món. Seria el primer 007 negre i segurament revitalitzaria la saga amb el seu carisma, el seu somriure, la seva mirada intensa i els seus pectorals.

Però Regé-Jean Page no és un ‘sex-symbol’ a la manera antiga. És un jove disposat a discutir sobre els caducs rols de masculinitat i qüestionar-los des del seu paper del duc de Hastings. En aquest sentit valora la seva vulnerabilitat, els seus dubtes, el seu arc de redempció dins de la sèrie i com és finalment la dona la que agafa les regnes de la relació sentint-se apoderada. Dona suport a causes com el Black Lives Matters i vol trencar amb els estereotips, «amb els límits del que es considera normal i acabar amb les etiquetes: gai, heterosexual, moreno, blanc». 

Temes:

Sèries