ESTRENA CONTROVERTIDA

Polèmica a Dinamarca per un personatge infantil amb el ‘penis més gran del món’

La sèrie d’animació ‘John Dillermand’ està protagonitzada per un home bigotut vestit amb un banyador de ratlles blanques i vermelles

2
Es llegeix en minuts

Un personatge animat vestit amb un vestit de bany de ratlles, que es caracteritza per tenir el «penis més llarg del món», va fer recentment la seva estrena en un programa infantil danès, creant polèmica en aquest progressista país escandinau.

«Considerem que és una tasca important poder explicar històries sobre el cos. Amb aquesta sèrie de dibuixos animats reconeixem la naixent curiositat (dels nens) pel cos i els òrgans genitals, així com la vergonya i el plaer del cos», defensava la televisió pública danesa DR aquest dimarts al seu canal de Facebook.

La sèrie d’animació titulada ‘John Dillermand’ es va estrenar el 2 de gener al canal infantil danès Ramasjang i el primer dels tretze episodis va tenir més 140.000 visionaments.

El programa va dirigit a nens d’entre 4 i 8 anys i està protagonitzat pel John, un home bigotut vestit amb un banyador de ratlles vermelles i blanques, i el seu penis exageradament llarg, representat com una corda, que surt del seu banyador i que el John utilitza per a les seves activitats quotidianes com treure a passejar el gos, anar amb bicicleta o visitar el zoològic. El peculiar personatge sol trobar-se en situacions rocambolesques, arribant fins i tot a sobrevolar la ciutat amb el seu penis enganxat a diversos globus.

Crítiques a les xarxes

La polèmica no s’ha fet esperar i després de l’estrena les xarxes socials es van omplir en opinions a favor i en contra del peculiar personatge i del seu penis multiusos. «És un programa molt danès», ha assegurat a l’agència AFP Sofie Münster, especialista en educació i tradicions nòrdiques. «Tenim una tradició d’empènyer els límits de manera humorística i trobar-ho totalment normal», ha afegit.

Notícies relacionades

Però no tots els ciutadans danesos semblen coincidir amb l’especialista i han mostrat la seva indignació i rebuig de la sèrie animada a les xarxes. «És el programa més repugnant i menys apropiat per als nens en una cadena especialitzada en molt temps», criticava una internauta.

«No crec que veure les parts genitals dels homes adults s’hagi de transformar en una cosa comuna per als nens. ¿És això el servei públic?», s’indignava el diputat d’extrema dreta Morten Messerchmidt, a Facebook. «Aquest debat parteix de la perspectiva dels adults, en la qual el penis llarg és sexualitzat, els nens per part seva tenen una perspectiva totalment diferent», contraposava Münster a les diferents acusacions.