Reflexions d’un veterà

Stefano Palatchi: «Sembla que si no ets jove, no interesses»

  • El ‘baby’ de l’actual edició de ‘La Voz sénior’, un <a href=«https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20191016/cronica-concierto-stefano-palatchi-luz-de-gas-presentacion-disco-crazy-7685974»>cantant líric amb ànima de ‘crooner’</a>, parla del seu pas pel programa

3
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

El cantant líric i ‘crooner’ Stefano Palatchi ha disfrutat aquests dies seguint des de casa seva els programes de ‘La Voz sénior’ que va gravar al març. Tot i que és molt conegut al món de l’òpera, el programa li ha donat més visibilitat i ha descobert molts melòmans el seu altre vessant artístic. «Per a mi era un repte mostrar-me en televisió amb aquest estil», afirma satisfet del seu pas pel programa on a punt va estar d’arribar a la final, que s’emetrà aviat. «Vivim en una societat on sembla que si no ets jove, no interesses, per això valoro el que està fent ‘La Voz sénior’ perquè dona rellevància a persones interessants amb molt a dir, artistes amb carreres llargues», ressalta Palatchi, un baix de veu elegant que va fer la sessió de fotos a la Rambla davant el seu estimat Liceu.

Ell ha sigut el més jove en aquesta edició del programa. «Als meus 60 anys, era el ‘baby’ entre els meus companys», diu, fent broma. Però era tal qual. Tots els participants eren més veterans que ell i molt més que els ‘coaches’ del programa: Rosana, David Bustamante, Antonio Orozco i Pastora Soler. Palatchi, a qui tots volien tenir al seu equip després de cantar ‘Smile’, valora la seva experiència televisiva amb la cantautora canària Rosana com a ‘coach’. «He descobert sons i matisos que he incorporat a la meva veu de ‘crooner’», explica. Més enllà del que ha après, s’emporta bons records.

Confessa que li hauria agradat arribar a la final però en realitat no arribar-hi li va permetre tornar al seu primer amor, l’òpera, en la reobertura del Teatro Real l’estiu passat. «No hi ha mal que per bé no vingui perquè amb el confinament la final es va ajornar i d’haver-hi estat no hauria pogut cantar les gairebé 30 funcions de ‘La traviata’», reflexiona el cantant, amb aquesta veu greu de timbre fosc.

Guarda molt bons records del seu pas pel programa. «Ens ho vam passar molt bé. Vam fer amistat entre els companys i vam muntar algunes ‘jams’ a l’hotel i als camerinos. Va ser molt divertit», explica. Malgrat el bon rotllo que existeix entre ‘coaches’ i intèrprets de diferents generacions sorprèn que un programa que aposta per l’experiència no tingui artistes de llarga trajectòria entre qui ajuden i jutgen als concursants. «¿S’imaginen un programa amb Julio Iglesias, Raphael, els integrants del Duo Dinàmic o Karina com a mestres dels concursants sèniors?», es pregunta Palatchi.

Els testos s'assemblen a les olles

Notícies relacionades

De tots els moments a ‘La Voz sénior’ es queda amb l’actuació del seu fill Stefano, que ha heretat també la passió per la música de la família. La seva interpretació de ‘La donna è mobile’, famosa ària de ‘Rigoletto’, va sorprendre tothom. «Veurem què farà en el futur. Per ara toca el piano molt bé i li agrada. Jo estic encantat perquè la música és un idioma més», diu l’orgullós pare. Ell també es va enganxar a la música a casa, gràcies a la seva mare, Roser Ribera, cantant coneguda artísticament com a Rosabela. «Li dec a la meva mare la meva passió per la música però tant de bo hagués heretat també alguna cosa del vessant empresarial del meu pare», afegeix Palatchi amb referència al fundador de Pronovias. 

Per a Palatchi, que va cantar durant el confinament des del balcó de casa seva, la repercussió de la seva aparició a ‘La Voz sénior’ li ha fet sentir ganes de tornar aviat a un escenari com Luz de Gas, on va debutar com a ‘crooner’ i on va presentar el seu últim disc, ‘Crazy’, el 2019, acompanyat d’una fenomenal banda. Si tot va bé, aviat podrà tornar a aquesta sala. De moment per al 2021 només desitja «salut per a tothom».

Temes:

Música