GUARDONS DE RÀDIO I TELEVISIÓ

Ondas per a 'Patria', Michael Robinson i 'La Veneno'

'Masterchef', 'Mira lo que has hecho' i Enric Auquer són altres dels guardonats en la 67a edició dels premis que atorga el Grup Prisa

zentauroepp53254183 robinson201028190922

zentauroepp53254183 robinson201028190922 / MOVISTAR

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La 67a edició dels Premis Ondas ja té els seus guardonats, entre els quals abunden els procedents de RTVE: cinc en total. Els atorgats a Michael Robinson, les sèries ‘Patria’ i ‘Mira lo que has hecho’, ‘Masterchef’, les tres actrius de la sèrie ‘La Veneno’, Enric Auquer, Joaquín Sabina i Luis Eduardo Aute són els més destacats dels 24 que distingeixen els treballs de ràdio, televisió, música i publicitat presentats que s’han donat a conèixer aquest dimecres a través del programa ‘La ventana’ de la cadena SER.

Entre els premis de televisió, el ’talent’ culinari de TVE ‘Masterchef’ repeteix distinció (ja el va rebre el 2013), dins de la categoria de Millor programa d’entreteniment, i el d’Actualitat o cobertura especial se l’ha emportat l’Especial informativo Vuelta al cole’ de ‘Telediario 2’ (TVE), mentre que el recentment mort Michael Robinson ha sigut distingit com el de Millor presentador i la corresponsal de TVE a Àsia-Pacífic, Mavi Doñate, la Millor presentadora. Les produccions de RTVE ‘La vida después’ i ‘Mil mujeres asesinadas’ han rebut el premi de Millor documental i Millor contingut d’emissió digital, respectivament.

D’altra banda, la ficció premiada ve de les plataformes digitals (aquest any cap sèrie d’una cadena generalista ha obtingut guardó), ja que ‘Patria’, basada en la novel·la de Fernando Aramburu, d’HBO, ha sigut considerada la Millor sèrie de drama, i ‘Mira lo que has hecho’, de Berto Romero, la Millor sèrie de comèdia. Així mateix, el català Enric Auquer s’emporta el premi de Millor actor per la seva extraordinària interpretació en la ficció de Leticia Dolera ‘Vida perfecta’, de Movistar+, i la Millor actriu han sigut en realitat tres: Diana Santiago, Jedet i Isabel Torres, que donen vida a La Veneno en l’aclamada sèrie de Los Javis ‘Veneno’, d’Atresplayer Premium, plataforma d’Atresmedia. 

Ràdio i música

Notícies relacionades

Quant a la ràdio, la SER s’ha emportat dos premis: el de Millor programació especial, dels seus serveis informatius, i l’espai ‘Carrusel deportivo’, que comparteix distinció al Millor programa amb ‘Tiempo de juego’, de la COPE. Així mateix, el jurat dels Ondas, que aquest any ha hagut de deliberar sense poder-se reunir, ha decidit premiar la trajectòria professional de Fernando Ónega (Onda Cero) i ha considerat la Millor idea radiofònica la posada en marxa durant el confinament de Radio Vital per als interns de la Residència  i centre de dia de Los Llanos Vital. Finalment, ‘Anda ya’, de Los 40 ha sigut distingit amb l’Ondas especial del jurat, i XRey, de Spotify, el de Millor Podcast o programa d’emissió digital.

En l’apartat de la música, sempre present en aquests premis, s’ha volgut reconèixer la trajectòria de Joaquín Sabina; destacar com a Fenomen musical de l’any Alerta Roja #HacemosEventos, moviment neutral, obert i internacional per recolzar la música en directe, i  atorgar la Menció especial del jurat al cantautor recentment mort Luis Eduardo Aute. La gala d’entrega, que s’ha tornat a celebrar a Barcelona, encara no té data, a l’espera de com evoluciona la pandèmia.