TU I JO SOM TRES

Sortir a la tele no dona prestigi

zentauroepp55518061 21 10 2020 monegal201021185510

zentauroepp55518061 21 10 2020 monegal201021185510

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

El tremend professor Hugo Ibarra Toledo, contractat per l’escola Ana Frank per intentar corregir uns quants catastròfics alumnes (sèrie ‘HIT’, TVE-1) acaba de viure a les seves carns el perill que té sortir a la tele, i la reacció que pot provocar en l’audiència que et mira. L’Hugo participa una nit en un programa sobre educació sexual. Els pares dels seus alumnes el miren des de casa, i s’enfaden molt. «¡Mira qui surt per la tele! –diu el marit a la seva dona, asseguts al sofà, després de sopar–. ¿Aquest no és el professor de la nostra filla? No m’inspira cap confiança. ¿Deixarem la nostra filla en mans d’aquest tipus? És un maleducat».I la seva dona contesta: «Com tots els que surten a la tele en programes d’aquest tipus».No només l’han vist els pares, també la inspectora d’educació d’aquell municipi, que al matí següent es presenta a l’escola i al crit de «¡Has sortit per la tele!» li rescindeix el contracte i l’acomiada. ¡Ahh!

Notícies relacionades

Encara persisteix entre nosaltres la idea que qui no surt per la tele no existeix. Això val per a la faràndula mediàtica, el ‘show business’, i també per a la política. Però per a oficis més seriosos, posar-se en un plató de televisió pot proporcionar un gran desprestigi. És curiós, els consellers delegats, gerents, directors generals o propietaris dels canals de TV, molt rarament surten a la tele que ells mateixos fabriquen. El meu admirat Paolo Vasile, per exemple, que fa més de 20 anys que és el gran cap de Tele 5, que jo sàpiga mai ha permès que a cap dels milers de programes de la seva cadena, ni d’altres, li facin una entrevista.  Per alguna cosa serà. Són gent preparada. Saben distingir. Una cosa és el negoci i una altra la salut. Dit d’una altra forma: no es fien ni del seu propi producte.

PEPE MUJICA S’HA ACOMIADAT .– Posin a Google ‘Pepe Mujica s’acomiada’. És un vídeo que està fent la volta al món. Dura tot just cinc minuts. Va ser gravat dimarts a Montevideo. L’expresident i fins ara senador Pepe Mujica s’acomiada. «Hi ha un temps per arribar, i un temps per anar-se’n / Al meu jardí fa dècades que no cultivo l’odi; l’odi és idiotitzant i et destrueix / He viscut tota la vida amb una definició de llibertat, i ara m’han canviat tota la lletra / Triomfar no és guanyar, triomfar és tornar a aixecar-te cada vegada que caus». ¡Ahhh! Mujica és la consciència del món.

Temes:

TVE