LA GRAN CITA DE LES SÈRIES

Jimmy Kimmel presentarà una gala dels Emmy sense alfombra vermella

Els nominats seran gravats a casa seva o al lloc que prefereixin

zentauroepp54968667 file photo  television host jimmy kimmel speaks at a ceremon200917134846

zentauroepp54968667 file photo television host jimmy kimmel speaks at a ceremon200917134846 / MARIO ANZUONI

2
Es llegeix en minuts

Els premis Emmy, considerats els «Oscars de la televisió», es celebraran aquest diumenge, 20 de setembre (matinada de dilluns a Espanya), en una cerimònia atípica marcada per la pandèmia del coronavirus. La 72a edició d’aquests guardons serà la primera gran gala que es realitzarà en l’era Covid.

L’aspecte més important és que l’esdeveniment es durà a terme de manera remota, és a dir, via streaming, de manera que no hi haurà ni alfombra vermella, ni vestits de gales, ni ‘looks’ per comentar. Tampoc hi haurà públic, de manera que Jimmy Kimmel, presentador d’aquesta edició, no podrà interactuar ni amb ells ni amb els nominats des de l’Staples Center de Los Angeles.

Això implica que els candidats al premi seran gravats a casa seva o al lloc que prefereixin, i també tindran més llibertat a l’hora de vestir-se en comparació amb una gala tradicional amb alfombra vermella. «Si volen estar en ‘jogging’ al seu sofà, estarà bé», han assegurat els productors executius de l’esdeveniment, Ian Stewart i Reginald Hudlin, a la revista ‘Variety’.

A més, tots dos han explicat que intentaran desplaçar una càmera fins on sigui el nominat de manera immediata, per tenir així una gravació de màxima qualitat i evitar plataformes de videotrucades. No obstant, això pot variar depenent de si el premiat es troba en quarantena o no.

Nominats als Emmy 2020

Els principals nominats són ‘Watchmen’, amb 26 candidatures (HBO); ‘La maravillosa señora Maisel’, amb 20 (Amazon); ‘Succession’ (HBO), i ‘Ozark’, amb 18 (Neflix). Per la seva banda, ‘The Mandalorian’, l’‘spin off’ de ‘Star Wars’ estrenat a Disney+, va aconseguir la sorprenent quantitat de 15 nominacions i es veurà les cares amb ‘El cuento de la criada’, ‘The crown’ i ‘Killing Eve’, entre d’altres, en la categoria de millor sèrie dramàtica.

Notícies relacionades

Quant a les categories d’interpretació, Jennifer Aniston (‘The morning show’), Olivia Colman (‘The crown’), Jodie Comer i Sandra Oh (totes dues per ‘Killing Eve’), Laura Linney (‘Ozark’) i Zendaya (‘Euphoria’) seran candidates a l’Emmy a millor actriu dramàtica, i Jason Bateman (‘Ozark’), Sterling K. Brown (‘This is us’), Steve Carell (‘The morning show’), Brian Cox i Jeremy Strong (tots dos per ‘Succession’) i Billy Porter (‘Pose’) optaran pel mateix premi, però en la categoria masculina.

D’altra banda, Anthony Anderson (‘Black-ish’), Don Cheadle (‘Black monday’), Ted Danson (‘The good place’), Michael Douglas (‘El método Kominsky’), Eugene Levy (‘Schitt’s creek’) i Ramy Youssef (‘Ramy’) lluitaran pel premi al millor actor còmic, i Christina Applegate i Linda Cardellini (totes dues per ‘Dead to me’), Rachel Brosnahan (‘La maravillosa señora Maisel’), Catherine O’Hara (‘Schitt’s creek’), Issa Rae (‘Insecure’) i Tracee Ellis Ross (‘Black-ish’) són les nominades a l’Emmy de millor actriu còmica.