COMPETIRÀ AMB ANA ROSA QUINTANA I SUSANNA GRISO

Mònica López s'estrena amb Pedro Sánchez en els matins de TVE

La meteoròloga presenta ara el magazín 'La hora de La 1'

zentauroepp54726692 teletodo tv 01 09 2020 llega  la hora de la 1  con m nica l 200904125959

zentauroepp54726692 teletodo tv 01 09 2020 llega la hora de la 1 con m nica l 200904125959 / RAUL TEJEDOR

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb l’optimista missatge de «volem ser líders», Mònica López (La Seu d’Urgell, 1975) es llança a encapçalar la nova aposta amb què TVE pretén renovar els seus matins: el magazín ‘La hora de La 1’, que comença aquest dilluns a les 8.00 hores amb una entrevista amb el president de Govern, Pedro Sánchez

I ho repeteix com un mantra, conscient que en aquesta franja haurà de competir amb dos monstres com  Ana Rosa Quintana, amb ‘El programa de Ana Rosa’ (Tele 5) i Susanna Griso, al capdavant de ‘Espejo público’ (Antena 3). Però això no acovardeix l’equip, que defensarà amb dents i ungles la nova aposta de la cadena, després que aquesta tirés els envans en els seus matins (cosa que ha suposat la desaparició de ‘Los desayunos de La 1’) per afavorir un espai diàfan.  El magazín és un contenidor de cinc hores en directe, amb vocació de servei públic, que comptarà amb realitat augmentada per primera vegada en un espai diari de TVE i amb talent de la casa.

López és un rostre molt conegut a TVE pel seu treball al capdavant de la secció de Meteorologia de TVE, de què és cap des de fa 12 anys. Fins ara presentava ‘El tiempo 2’, i abans va treballar a TV-3. Va acceptar fer el salt a codirigir i presentar el magazín, tot i que no ho farà sola.  A més de l’altra codirectora, Ana Rodriguez Martí, tindrà al seu costat en directe, a l’espectacular plató circular construït a l’Estudi 1 de Prado del Rey i dotat de sofisticades càmeres mòbils, Igor Gómez (actualitat), Marina Ribel (participació ciutadana), Martín Barreiro (ciència) i Cristina Fernández (crònica social). 

L’espai, un contenidor de cinc hores de directe, busca renovar una franja liderada per T-5 i A-3

Al llarg de cinc hores hi haurà entrevistes i debats polítics, temes d’economia i consum, societat i successos, cultura i crònica social. Però, sobretot, s’estarà pendent de l’actualitat diària, que pot canviar l’estructura flexible de l’espai. «De fet, busquem que tingui un fil conductor. No volem que sigui estanc», explica la presentadora.

L’espai ha fitxat com a col·laboradors José Bono, Cristóbal Montoro, Celia Villalobos, Antón Losada, Olga Viza, Ágatha Ruiz de la Prada  i  Esther Doña, la viuda del marquès de Griñón, que concedirà aquest dilluns una entrevista.

Els copresentadors 

Igor Gómez assegura que es buscarà «fomentar l’esperit crític» a través de tots els punts de vista «sense ràbia, sense crispació, sense ira i sense por». D’altra banda, Marina Ribel s’encarregarà de les xarxes socials per transmetre els continguts del magazín i recollir les denúncies i opinions dels telespectadors, ja que la participació ciutadana és un dels eixos de l’espai: «Seré una dona enganxada a una tablet», adverteix.

Martín Barreiro s’ocuparà del temps, que tractarà «amb proximitat», per a la qual cosa comptarà amb «la millor tecnologia». També parlarà de ciència i medi ambient. I Cristina Fernández, que seguirà, com ja va fer aquest estiu a ‘La mañana de La 1’, amb la crònica social, promet «reconquistar el periodisme que més diverteix i entreté».

Notícies relacionades

A qui els sorprengui el canvi de registre, Mònica López els diu que després de 23 anys dedicada a la meteorologia, potser necessitava altres aires. Per això, quan Rosa María Mateo li va fer la proposta, va dir de seguida que sí. I és que, tot i que senti «vertigen», el deu fort, assegura «és comunicar».

 

Temes:

TVE