recolzament de la seva dona

Campanya a les xarxes per substituir Ellen DeGeneres

La premsa britànica assegura que la NBC busca relleu a la presentadora, que hauria presentat la seva dimissió

L'actor Brad Garrett assegura: «Conec més d'una persona que va ser tractada horriblement per ella»

undefined48367723 gente ellen degeneres190528173412

undefined48367723 gente ellen degeneres190528173412

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La polèmica entorn d’Ellen DeGeneres va camí de convertir-se en un dels culebrons d’aquest estiu. Després que el seu programa, un dels més exitosos de la televisió nord-americana i una cita ineludible per a tot aquell que estigués de promoció pel país, hagi sigut investigat per actituds racistes i cultura laboral «tòxica», s’han desencadenat els rumors sobre la possible renúncia de la presentadora, i fins i tot s’ha iniciat una campanya en les xarxes per reclamar el seu relleu.

El ‘hashtag’ #ReplaceEllen es va convertir en viral aquest dilluns a les xarxes, on els usuaris suggerien substituts com el cantant britànic Harry Styles i fins i tot l’exprimera dama nord-americana Michelle Obama.

El diari britànic ‘Daily Mail’ publica que DeGeneres hauria comunicat als productors executius de ‘The Ellen DeGeneres show’ que estaria disposada a donar per finalitzat el seu programa, ja que «l’única manera de recuperar la seva marca personal és tancar el xou». «La veritat és que ella sabia el que estava passant, és el seu espectacle. Pot culpar tots els executius sota el sol, però l’Ellen és, en última instància, la culpable», assegurava una font de la productora Telepictures al diari.

Una altra capçalera britànica, ‘The Sun’, va més enllà i assegura que la cadena nord-americana NBC ja està buscant substitut per a la presentadora, una de les figures més representatives de la comunitat LGTBI als EUA, i apunten a una altra estrella televisiva, James Corden. Segons el diari, Corden era vist com «el successor a llarg termini» de DeGeneres molt abans que es desencadenés l’escàndol, que pot ser que precipiti el relleu.

El recolzament de Portia de Rossi

De moment, la que ha sortit a defensar DeGeneres és la seva dona, l’actriu Portia de Rossi, amb qui està casada des del 2008. Amb el ‘hashtag’ ‘I Stand By Ellen’ (Jo estic de part d’Ellen), la intèrpret d’‘Ally McBeal’ va escriure en el seu compte d’Instagram. «A tots els nostres fans... els veiem. Gràcies pel seu recolzament». 

Altres ‘celebrities’ com la cantant Katy Perry, el jugador de polo argentí Nacho Figueras i la DJ Samantha Ronson també van recolzar públicament DeGeneres. «Ella fa del món un lloc millor per a milions de persones cada dia i no podem atacar-la perquè alguna cosa pot no haver sigut perfecta», va escriure Figueras a Instagram. «Sé que només puc parlar per la meva experiència i no per la d’altres persones, però vull reconèixer que només he tingut conclusions positives del meu temps amb l’Ellen i en el programa. Crec que tots hem sigut testimonis de la llum i la lluita contínua per la igualtat que ella ha portat al món a través del seu xou durant dècades. T’envio el meu amor i una abraçada, amiga», va argumentar Perry a través de dos missatges a Twitter.

 

En canvi, el que sí que s’ha pronunciat en contra seu és l’actor i còmic Brad Garrett (‘Todo el mundo ama a Raymond’), que ha visitat el plató del programa fins a sis vegades. «Ho sento, però tot ve des de dalt a ‘The Ellen Show’. Conec més d’una persona que va ser tractada horriblement per ella. Tothom ho sap», ha escrit.

 

Estrenat el 2003, ‘The Ellen DeGeneres show’ és un dels espais més famosos de la televisió nord-americana, ha sigut nominat als Emmy en 171 categories (de les quals ha guanyat 61 estatuetes) i, actualment, té una mitjana de 2,5 milions d’espectadors diaris, a qui s’han de sumar els qui segueixen els seus continguts virals a YouTube i altres plataformes internacionals.

Investigació

La setmana passada, la revista ‘Variety’ va publicar que es portarien a terme una sèrie d’entrevistes a l’equip com a part d’una investigació independent després que diversos exempleats del programa denunciessin «racisme» i una «cultura de treball tòxica».

Notícies relacionades

En un comunicat posterior, els productors del format exoneraven la presentadora i indicaven que «la responsabilitat del dia a dia del xou d’Ellen depèn completament d’ells».

No obstant, la mateixa DeGeneres va demanar perdó en una carta. «Ho sento. Qualsevol que em conegui sap que això és el contrari del que crec i del que espero del nostre xou», va escriure la presentadora.

Temes:

Estats Units